[]

Özel plaka almak (istanbul)

Merhabalr yakın zamanda alan var mı? İkinci el alacağım araca kendi istediğim plaka numarasını koymak istiyorum. İnternette net bilgi bulamadım.




 
Eskiden şöyledi. Plakaların harfleri ilçelere göre bölünmüştü, yani istediğiniz harf grubu plakayı hangi ilçe trafik şubesi veriyorsa oraya başvurmanız gerekiyordu. Eğer ikinci el alacağın araç zaten 34 plakalıysa, önce istanbul dışında bir yere kayıt nakli yapıp sonra tekrar istanbul'a yukarıda bahsettiğim ilçeden kaydını yapman gerekiyordu. Trafik şube bürolarının yakınlarında arcı kişiler/firmalar olur en doğru bilgiyi onlardan alırsın. hatt işlemleri de senin adına uygun fiyata yaparlar.


  • kaptan memo  (26.10.21 13:40:02) 
İtediğiniz plakanın boşta olması lazım, o harf grubunun hangi emniyet müdürlüğüne bağlı olduğunu öğrenip oraya başvuruyorsunuz.

Harflerin istenebilirliğine göre bir bağış miktarını vakıfa vs yatırıp plakayı alıyorsunuz.

Kabaca böyle, bu işi yapan muamelecilere biraz ödeme yaparsanız daha kolay olur.
  • John Bloor  (26.10.21 13:46:54) 
yakın zamanda sıfır araba aldık, sadece ortada 3 harf (34 XXX 711) istedim boş olanları sana söylüyorlar. 4 bin TL vakıfa para yatırdık. ikinci el de nasıl olur bilmiyorum ama trafik şubeye ya da vakıfa sor onlar bilir.


  • xdenizx  (26.10.21 16:09:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.