[]

Personal Cloud / File Server tavsiyesi

Hem Windows (gundelik bireysel isler), Hem Mac (is icin), Hem de Linux (hobi isleri) kullaniyorum. 3 isletim sistemi de 2 ayri cihazda calisiyor.

Tum dosyalarima merkezi bir yerden ve tum cihazlarimdan ulasabilmek istiyorum. Disaridayken de evdeki diskte ya da bulutta tuttugum dosyalara rahatlikla erisebilmek de istiyorum.

Dosyalarimin toplami yaklasik 1 TB boyuntunda ve su an iki farkli harici disk uzerinde yedekliler. Bu disklerden biri 4 tb kapasiteli, ortak disk olarak bu harici diski kullanmayi planliyorum.

Bunun icin bir kac alternatif var aklimda ama soru isaretlerim de var;

Alternatif 1. - NAS cihazi almak, ancak cok pahali. O kadar para vermeye gerek yok diye dusunuyorum.

Alternatif 2. - Bosta duran Raspberry Pi cihazim uzerine Samba file server kurmak. Buradaki handikap; dosyalar ev agi icerisinde erilebilir olurken disaridan erisime (portu ozellikle acmazsam) kapali olacaklar.

Alternatif 3. - Yine bosta duran Raspberry Pi cihazim uzerine nextcloud gibi bir personal cloud servisi kurmak. Burada dosyalara ev disindayken de erisebiliyorum ve mobil uygulama uzerinden vb. de erisebiliyorum ancak guvenlik kaygisi yasiyorum bu alternatifte.

Alternatif 4. - Google Drive (One) uzerinden 2 tb alan alip, tum dosyalarimi bu cloud alana yedeklemek. Bu alternatif aylik hatiri sayilir bir odeme gerektirse de sundugu ozellikler, ozellikle de aradigini hizlica bulabilme imkani ile cazip geliyor. Bu noktada her seyi Google'a teslim edecegim ve Google da her seyi son bit'ine kadar indexleyecegi icin yine guvenlik kaygim on plana cikiyor.


Sizin buna benzer bir ihtiyac icin kullandiginiz farkli bir cozum var mi? Bu secenekler arasindan veya farkli bir alternatif oneriniz ne olur?

 
hem nas (4 diskli qnap), hem cloud servisi (dropbox, box, icloud, onedrive) kullanan, hem de r-pi'si olan biri olarak tercihim: her zaman iyi bir cloud servisi yönünde olur. fiziksel çözümlerin derdi bitmiyor, artı olarak dışardan erişeyim internete açayım dersen güvenlik sıkıntısı sebebiyle uykusuz kalıyorsun. google zaten her şeyini endeksliyor. kafamın en rahat olduğu seçenek her zaman cloud. bu arada şirketin falan varsa microsoft e3 lisansında 1 tb'lık onedrive içinde geliyor, onu da düşünebilirsin, hem diğer ıvır zıvırları da aradan çıkarırsın.


  • roket adam  (26.10.21 01:18:52 ~ 01:31:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.