[]

Ev kiralamada dikkat edilecek şeyler

Selamlar

Bir ev kiralama aşamasındayım. Nelere dikkat etmem lazım? Belki unuttuğum görmediğim bir şey vardır.

not: Lokasyon Antalya.

 
küf, nem, rutubet
böcek, tahta kurusu, lavabo altlarından sızan şeyler
kuş biti, apartman boşluğu var mı? kuş yuvası var mı?
GÜRÜLTÜ; duvalar ne kadar ince, komşular ne kadar deli
çevreyi zaten araştırmışsınızdır, sokak, sokağın komşuluğu falan
binada hidrofor var mı? kaçıncı kattasınız? su tesisatı nasıl? bakır boruysa paslı mı? yediğiniz içtiğiniz, yıkadığınız şeyler paslı paslı pis sudan mı gelecek?
kombi gibi demirbaşlar ve bakımı
zemine nasıl? laminantlar, parkeler sağlam mı? kabarma sızıntı var mı?
daire ne kadar güneş alıyor?
deprem? zemin etüdü??
aidatlar ne kadar? zemin kattaysanız asansör ücretini ne kadar ödeyeceksiniz?
sizden önceki fatura borç harç?
internet alt yapısı.
  • rewlack  (25.10.21 22:42:33) 
doğalgaz var mı? (antalya'da henüz her evde yok. zaten istemiyorsanız sorun yok.)
doğalgaz yoksa günısı var mı?
çatı var mı? en üst katsa yazın çatısız bi evde antalya cehennemden daha sıcak. kışın da gereksiz soğuk. arakatsa sorun yok.
toplu taşımaya yakın mı?
markete yakın mı?
panjurlu olsa fena olmaz. varsa çalışıyorlar mı?
  • erenderk  (25.10.21 22:53:17) 
-sokaktaki gürültüye bakın, özellikle evin önünden motorcular sık geçiyorsa gürültü olacaktır.
-evdeki priz sayısına bakın. bazı evlerde koca salonda 1 ya da 2 priz oluyor; sürekli uzatma kullanmak zorunda kalıyorsunuz.
-evinizin cephesi de önemli. kuzey cephe soğuktur, doğu cephe sabah; batı cephe akşam güneş alır. o sebeple benim tercihim salonun doğu yatak odasının batıya bakması. böylece salon öğleden sonra pişmez; yatak odasında da sabah güneşi ile uyanmazsınız.
-yakın çevrede market, hırdavatçı, tesisatçı, tekel, vs gibi önemli dükkanların ulaşımı
-evde eğlenecekseniz ve misafirleriniz olacaksa; yatak odasının salon ile uzaklığı da önemli. salonda birileri eğlenirken yatak odasında birileri gürültüden uyuyamıyorsa sıkıntı.
-yatak odasının baktığı sokak da önemli. sabah "simiiiiit" sesiyle ya da kamyon gürültüsüyle uyanmak istemeyebilirsiniz.
  • barankovan  (26.10.21 09:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.