[]

Almanya Köln'de Ne yapılır nereye gidilir ?

Köln'de 2.5 günüm olacak.Pazartesi ise Amsterdama döneceğim. Mesela gece hayatının iyi olduğu yerler var mıdır ? Şehirde şunu ye kesin şunu iç diyeceğiniz bir şey var mı ? Atıyorum şu kliseler devasa bunları zaten görürsün ama sen şu sokağa git vs vs diyeceğiniz yerler ?




 
Keupstrasse -> Her türlü Türk yemeği


  • but that was just a dream  (25.10.21 17:37:01) 
Kölner Dom

Gece hayatı için para vermeden über bi eğlence bulamazsınız ama isterseniz Boothaus iyidir.

Öğrenci stayla isterseniz Zülpicherplatz da her türlü bar club bulursunuz. Gitmişken Zülpicher Döner de yiyin en iyi döner oradadır. Hemen arkasında Oma vardır Schnitzelleri efsanedir
  • vhs kaseti  (25.10.21 18:15:36) 
Merhaba,


Dom cok iyi, tepesine cikin, turlarina onceden yer ayirtin; ici de disi da harika.

Modern sanatla ucundan ilginiz varsa, Ludwig´e gidin. Ayni guzergah icinde, Wartesaal am Dom var. Lokalleri de pek bilmezler, direkt HBF yakininda cok gosterisli ama fiyatlari abartisiz olan, "eski" Kölnlülerin zamaninda dans etmeye gittigi ozel bir yerdir. Gidin, bi´ kahve icmek icin oturun derim.

Gece hayati bence cöp. Berlin disinda cöptür zaten. Karnaval müzigi dinleyip, her gecenin sonunda kesin Türkce popun bile altina inebilen Schlager müzigine baglarlar. Aman dikkat edin. Bir duzgun club olarak Bootshaus var, calan setlere bakip gidebilirsiniz. Gelmeden konserlere de bakin ama, iyi konserler duzenlenir burada.

Kölsch gezisine cikabilirsiniz. Tipik bira evi olarak: Früh Kölsch, Mühlenkölsch. Bunlarda ve benzerlerinde servis acayip kotu olabilir. Gelenekseli budur. Kufur eder gibi hizmet verirler. Ogle saatlerinde giderseniz, daha iyi hizmet verirler. Mühim not: Bardaginizin uzerine bardak altligi koymazsaniz da surekli biraniz yenilenir.

Köln´de bir iki iyi restaurant var. Alman ve Avusturya mutfagi icin Gruber´s tavsiye edebilecegim duzeyde. Bir baska iyi restaurant Essers Gasthaus. Bütcenize gore tavsiye vermek lazim tabii. Bu iki restaurant icin, en az 40 Euro gerekir bir kisiye.

Sarap iceyim, guzel bir sarap bara gideyim hem de gelen geceni izleyeyim derseniz, Barrix ve Henne. Henne de cok guzel tabaklar var. Bu ikisinin oldugu semt biraz "degisik". Alisveris caddelerine yakinlar, fazla süslü ve biraz da fazla gösterisi seven gocmen kitlesi buralarda geziyor. Bunlari gormeyeyim ama seviyeli de olsun yedigim, ictigim derseniz: Belgisches Viertel, Nippes, Südstadt gibi duzgun mahallerde cok iyi kahveciler, yeme-icme noktalari var. Meydan kültürü de var bu semtlerde.

Keupstr. herhalde en son tavsiye edecegim yerdir. Son senelerde dogu Balkanlardan asiri goc aldi, Türk kimligini de kaybetti. Romanlarla takilmak isterseniz, dogru bir adres olabilir. Ayrica Türkiye´den gelip niye 3. sinif Türk yemegi icin nehrin karsi kiyisina gecesiniz? Ama karsi tarafa gecerseniz, Udon nudeli yapan, hamurunu hep günlük acan minik Udon restaurantina gitmeniz sart: Nobiko. Salastir ama cok iyidir.
  • buf-e kür  (25.10.21 20:22:22 ~ 20:24:04) 
@buf-e kür baya gezdim okurken köln'ü saol :) yazınızın direkt fotoğrafını çektim dursun kenarda diye.. yalnız Avrupa gezilerinin tadı yazıyı okurken hayal ederken bile azıcık kaçtı ya resmen.. neden mi ? çünkü abi bir yerde yemek yemek 40 euro falanken eskiden atıyorum 200-250 lira neyse abi burası avrupa diyorduk şimdi oldu bana 500 lira yemek yemek..

gezmesi girmesi çıkması hediyeliği vs vs derken servet edecek artık bize avrupa gezileri..

Eskiden ucuz uçak bileti bulduysam gerisi geliyordu.. en büyük engel uçak gibiydi ama şimdi en büyük engel euro.. dolayısıyle her şey :)

YAzan eden herkese teşekkürler daha varsa aklınıza gelen yazabilirsiniz.. orada yaşayan varsa Antalyadan reçel de getirebilirim ^^
  • denizmaniaherif  (26.10.21 10:07:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.