[]

5 yaş üstü full paket otomobil mi yoksa 5 yaş altı boş paket otomobil mi?

tamamen tercih meselesi farkındayım. şu an ki aracım full paket: yağmur, far, sis, cruise control, kol dayama, radyo kontrolü, dijital klima vs vs.

baktığımda sadece yokuş kalkış desteği eksik ve onu arıyorum sadece. bunlar olmasa da olur'cuyum. ancak emin de olamıyorum. siz düşünceniz nedir? bir sebep paylaşsanız ne olurdu?

sadece gezmek amacıyla kullanacağım. temiz ve yeni şeyleri seviyorum. şehir içi kullanım ama manuelle bir alıp veremediğim yok. hatta otomatiği sevmemeye başladım. ağırlıklı 15 km rota 30 dk max kullanacağım. (belki senede 1 kez de 2.000 km tatil için)

ilk yanıta istinaden: 2021'de sadece 1 kez sis gördüm yolda o da motosikletteydim arabada değil.

Teşekkürler.

 
arabayı kullanım şartlarınız belirleyici bence.

günde / haftada / ayda kaç saat arabada geçiriyorsunuz ve kaç km kullanıyorsunuz?

ağırlıklı şehir içi kullanım mı, şehir dışı mı?

rutin geçtiğiniz yollar içinde sis tutan bölgeler var mı, orman yolu var mı, uzun otoyollar var mı vs?

örneğin ben arabayı şehir içinde sadece günde 30 dk - 30 dk ev iş arası kullanıyorum, onun için 5 yaş altını tercih edebilirdim.
  • la lykia  (25.10.21 00:19:36) 
Ozellikler arasinda bir siralama yapip olabilecek en yeni araci almak lazim. Bir suru sensor, kamera falan bana gereksiz geliyor. Sis fari olmasa da olur, nasiren kullanmisligim var. Herkesin oncelikleri farkli, illa full olacak gibi bir takintim yok.

Su ana kadar hic full arac denk gelmedi, hic sifir arac da almadim kendime. Hep 3-4 yasinda ikince el alirim, 2-3 sene biner satarim. Benim olmazsa olmazlarim koltuk isitma, hiz sabitleme, spor direksiyon/koltuk (varsa), duzgun aydinlatan yuksek teknoloji farlar, sunroof. Sunroof ve koltuk isitma kritik, bu ikisi yoksa almam.
  • cooperr  (25.10.21 00:36:50) 
Bomboş bir arabadan dolu sayılabilecek bir arabaya geçtim. Bazı donanımlar gerçekten çok işe yararken bazıları gereksiz geliyor.

Kol dayama, Bluetooth, park sensörü, otomatik kapanan aynalar, yokuş kalkış desteği, otomatik arka camlar hayatı kolaylaștırıyor. (benim arabada olmayan ama isteyebileceğim donanımlar da cam tavan ve geri viteste otomatik inen sağ ayna olabilir) Hız sabitleyici, dijital klima, yağmur sensörü, far sensörü gibi donanımlar inanılmaz gereksiz geliyor.

Benim hoşuma giden çoğu donanım artık son yıllarda en baz paketlerde bile sunulduğu için ben boş paket yeni aracı seçerdim sanırım. Bir de arabadan en büyük beklentim sorun çıkarmaması ve sanayiye yıllık bakım dışında götürmemesi olduğu için yeni olan kazanıyor her türlü.
  • signore  (25.10.21 00:39:07) 
kol dayama kesinlikle gerekli. cruise kontrol uzun yolda kesinlikle kullanıyorum. yağmur sensörü olsa iyi olur. far sensörü çok önemli değil, yoksa kısaları gece gündüz açık bırakırım. sunroof hiç umurumda değil. direksiyondan radyo-teyp kontrolü kullanıyorum. yoksa da eksikliğini hissediyorum. bluetooth çağımızda olmazsa olmaz. hatta mümkünse carplay ya da google auto olması daha bile iyi. dijital klima çok önemli değil.


  • co2s2  (25.10.21 14:24:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.