[]

pek yakında (cem yılmaz filmi)

neticede absürt komedi sayılabilecek bir film, çok fazla mantık aramaya gerek yok.

lakin izleyen arkadaşlar, beni bir konuda aydınlatabilirse sevinirim. kesilen sahne midir nedir bu?

zafer (cem yılmaz) ve zeki'nin (çağlar çorumlu) boğaç boray'ı bitirme planlarından sonra boğaç boğray ajansta kendisiyle ilgili yapılan haberleri izliyor. haber görüntülerinden birinde de affedersiniz köpeğe kerkinme görüntüsü var.

youtu.be

biz böyle bir şey görmedik. bir pandik atıp kauçuk dedirttiler, bir de çiçekçi çocuğa yumruk atıyor gibi mizansen yaptılar.

bu köpeğe kerkinme görüntüsüyle ilgili kesilen sahne falan mı var, o ne?

ya da buna dikkat edip açıklayan herhangi bir yazı, entry falan var mı?

 
Kesilen sahne yok. Ben farklı platformlardan izledim. Bu sahneyi görmüyoruz. Çünkü Boğaç Boray'a yapılanlardan sadece birkaçını bize izletiyorlar. Haberlere yansıyan olayların tümünü değil...


  • himmet dayi  (24.10.21 18:19:16) 
Boğaç Boray'ı bitirme planı yapılıyor o hareketlerden biride köpeğe kerkinme olayı ama aslında kerkinme değil tabi. laptop'dan oyuncular izlerken görüyoruz bizde.


  • ayseee  (24.10.21 19:34:17) 
@ayseee: işte o görüntüye neden olan olayın planlaması, çekimi falan gösterilmiyor, acaba yayınlanan film versiyonunda kesildi mi diye merak ettim. hani dvd'lerde director's cut bölümü olur, kesilen sahneleri koyarlar. o mizansenin hazırlanmasını, çekimini, aslında ne olduğunu falan çekip kestiler de laptop'tan izlerken gözüktüğü yeri atladılar mı diye merak içindeyim.


  • kibritsuyu  (24.10.21 20:47:27) 
@kibritsuyu o kısımdaki olay boğaç'ın son zamanlardaki rezillikleri.. laptopdan cem yılmaz ve arkadaşları boğaç'a tuzak kurup kariyerini bitirmeye çalışıyorlar ve yaptıkları şeyleride magazin programı üzerinden izliyorlar. art arda boğaç'ın rezilliklerini gösteriyor tv. bunlarda izliyor... birinde çiçek satan çocuğu tokat atıyomuş gibi bir sahne var, birinde köpeğe tecavüz, birinde başka bir şey.. filmi izlerseniz daha iyi anlarsınız. filmin ortalarındadır bu sahneler.


  • kanasla intihar eden adam  (24.10.21 22:24:01) 
ashfgddjas. adam izlemiş zaten filmi. laptop ekranında görülen köpeğe kerkinme olayı diğer komplolar gibi yapıldığı esnada gösterilmiyor filmde. kibritsuyu da bu sahne kesildiği için mi görmüyoruz diye soruyor.


  • himmet dayi  (24.10.21 22:40:58) 
hugo'ya küfreden çocuğa dönmesin olay? ben de hatırlamıyorum bu köpek sahnesini laptop'ta izlenen an dışında


  • floydian  (24.10.21 22:50:37) 
hay ağzın bal yesin himmet hocam yav. hakikaten o kadar anlaşılmaz mı sormuşum, himmet dayı dışında kimse ne sormak istediğimi anlamadı.

@floydian, hatırlamazsın, çünkü yok. ama acaba çekerken çektiler, vizyona sokarken de komplonun yapılış sahnelerini kesip attılar, sadece laptop'tan izledikleri yer mi kaldı diye bunun director's cut görüntülerini arıyorum. eskiden dvd'lere koyarlardı böyle şeyler. bu filmin dvd versiyonu var mıdır, varsa böyle bir bölüm var mıdır onu soruyorum yav.
  • kibritsuyu  (25.10.21 01:14:39) 
Keçi değil miydi o ya?

Ailecek izlenilebilecek bir filme uzun uzadıya zoofili ile alakalı bir kumpas görüntüsü koymak istememiş olabilirler, zira 1 saniyelik bu görüntü geçişinde rahatsız edici hiç bir şey yok.

Ama diğer kumpaslar gibi uzun uzun anlatılsa belki de rahatsız edici olurdu.

Yani çekip de koymadılar değil de, hiç çekmediler sanırım.
  • John Bloor  (25.10.21 10:42:08) 
abi evet pek açık bir soru değil bence.

kesilen sahne demek çok belirsiz. kesilen sahne = yönetmenin filme koymak isteyip belli sebepten koyulmayan sahne demek.

bu filmin belki 80 saat ham görüntüsü vardır, o köpeğe kerkinme sahnesinin de belki 15-20 dk görüntüsü vardır. yani ekranda gördüğün her şeyin bir önü ve arkası garanti vardır + hiç görmediğin şeyler de vardır.

yönetmen o sahneyi filme koymak istemiş midir istememiş midir bilemeyiz. bazı filmlerin kamera arkası veya final cut'tan hemen önce kesilmiş bazı sahneleri dvd'lere falan konur. bu sahne öyle bir sahne bile olsa demek ki konmamış.
  • floydian  (25.10.21 20:39:51 ~ 20:40:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.