[]

Kapı açılınca telefona bildirim gönderen sistem. Alzaymırlı babaanne

Babaannem maalesef alzaymır ve evden çıkabiliyor bazen. Düşeceği için tedirgin oluyoruz. Aslında 2 kat aşağıda oturuyoruz ama çalışıyoruz sürekli yanında olamayız. Ama gün içinde yanına çıkıyoruz 3 4 defa. Yemek götürüyoruz uğruyoruz falan.

Yani bize öyle bir sistem lazım ki daire kapısı açıldığında alarm falan çalmayacak ama belirli telefonlara mesaj ya da bildirim gidecek.
Hırsız alarmı gibi sürekli 3. Bir şirket tarafından takip edilsin ve telefonumuz aransın istemiyoruz çünkü biz de babanemin dairesine gidiyoruz sık sık.
Kısa mesaj ya da uygulama bildirimi gibi bi sistem olsun istiyoruz ki istediğimizde görmezden gelmesi kolay olsun,
Babanemin üzerine kapı kilitlemek istemiyoruz, yalnızca kapıdan çıkınca haberimiz olsun istiyoruz.

Var mı fikri olan?

 
wifi var mı o dairede , akıllı kapı sensörü takabilirsiniz 100-200 lira arası fiyat aralığı var

örnek
www.hepsiburada.com
  • nahtoderfahrung  (24.10.21 13:03:39 ~ 13:03:49) 
www.hepsiburada.com

Bu kamerayı tam kapıyı görecek şekilde yerleştirirseniz kapıda hareket olunca telefonunuza 20-30 saniyelik video geliyor bildirim olarak. Videodan kapıda ne yaptığını da görebilirsiniz. Hatta istediğiniz zaman canlı da izleyebiliyorsunuz.
  • Mirket  (24.10.21 13:12:59) 
Evet wifi var. Bunun gibi bi şey işimizi görür cidden.


  • zimbirik  (24.10.21 13:13:56) 
Kamera sistemi mantıklı değil çünkü üst katlarda başka oturanlar var, kapıda başka hareket oluyor.


  • zimbirik  (24.10.21 13:16:48) 
@zimbirik kamerayı dışarı değil, içeriden kapıyı görecek şekilde kurabilirsiniz.


  • austra  (24.10.21 14:22:24) 
youtu.be

Xiaomi Akışlı Kilit farklı bir çözüm olabilir.
  • birdenbire  (24.10.21 14:28:19) 
@auastra. Kamera sensörlü olursa ve her hareket gördüğünde bildirim gönderirse babanemin tüm oda değiştirmelerinde bildirim gelir. Mantıklı değil. Kapı buna uygun bi yerde değil.


  • zimbirik  (24.10.21 23:42:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.