[]

Mevcut hükümet değişirse ekonomi gerçektende iyileşir mi?

Kafama takılan mesele Türkiyede
Arge yok denecek kadar az (3 5 yazılım unicornu çıkıyor hop yaabncılara, getir hariç tebrik ediyoruz kendilerini) Nazım Salur bir röportajında TR de ar ge ye ayrılan bütçe ile Taksim'de 4 yıldızlı otel alamazsın demişti,
Sanayi tamamen ucuz iş gücü (küstürülen yatırımcı geri gelir mi ?),
Turizm Araplara emanet (o çok yerilen Araplar olmasa bitikti),
İnşaat orta doğu kan ağlıyor, içeride kredi faizlerinden kimse ev almaya yeltenemiyor, kurdan demir çelik uçmuş faiz düşük olsa da maliyet yüksek,
Tekstil, yeni nesil eskiler gibi ucuz işçi olacağıma çalışmam daha iyi diyor (FB gruplarına bakabilirsiniz fellik fellik Afgan işçi arıyorlar)
Otomotiv, Fiat'ın üç beş modeli ve Renonun Clio su, Honda da tası tarağı topladı gitti
Eğitim, vasat Allah vasat bilmem kaç milyon kişi sınava girer üni diploması kurs sertifikası gibi olmuş artık mezun enflasyonu tavan yapmış,
Mevcut hükümetin liyakat eksikliğinden nemalanan kan emiciler makası açmış da açmış.

Hangi biri kaç yılda nasıl düzeltilir, gerçekten yapıcı eleştiri sunabilecek kaynak önerecek var mı ciddi manada ülkeye dair umutların bittiğine işaret ediyor her şey.

 
iyileşir çünkü bu iktidar son 5 senedir dolar satmak dışında ne yapıyor ben anlamadım. anca yandaş medyadan algı kas, vatandaşın problemlerini dinleme ama bıçak kemiğe dayanınca bir şekilde çöz sonra da kendi kendine madalya tak.

hani şu kendi sürdüğü bisiklete çomak sokup düşen sonra da ağlayan adam caps'i varya şu an o halde yönetim. yeni yönetim gelince eğer bisiklete çomak sokmazsa yavaş da olsa yol alacağız.
  • malheiros  (24.10.21 01:17:50) 
İyileşir tabii ki. İyi ekonomi hayal değil. Başkanlık sistemi kaldırılmalı. Yaptım oldu tarzı bir yönetimden vazgeçilmeli.


  • dissendium  (24.10.21 01:24:12) 
Ticaretin içinden biri olarak söylüyorum,
Berat Albayrak istifa ettiği gün, AKP'li veya değil hemen hemen herkes derin bir ohh çekti. Esnafa sanayiciye fabrikatöre ithalatçıya ihracatçıya bir rahatlama geldi. Göstergeler bile iyileşmişti yanlış hatırlamıyorsam. Bakan değilde hükümet giderse bunun 10 katını düşün.

  • etna  (24.10.21 01:33:16) 
Ülkenin problemleri çok, bunlar bugünden yarına çözülecek şeyler de değil. Bu anlamda "İktidar değişecek ve Almanya gibi olacağız" hayal bile değil, "İktidar gidince Güney Kore olacağız" ancak hayal olur. Diğer yandan ekonomide istikrar sağlanması, merkez bankası ve TÜİK gibi kurumların düzgün işlemeye başlaması, ülkenin dış siyasetinin normale dönmesi vb. kısa ve orta vadeli rahatlama sağlayacaktır. Türkiye çok ciddi bir pazar, yetişmiş gücü de iyi. Şu anda ekonomik olarak potansiyelinin çok altında.


  • salihdt  (24.10.21 02:42:59) 
İktidar aynı iken bile işi az çok bilen birisi geldiğinde (Naci Ağbal) euro 8,20’lere gitmişti. Ki bıraksalardı baya bir yol alınacaktı. Şu an euro 11,20.


  • but that was just a dream  (24.10.21 09:56:44) 
düzelir niye düzelmesin. tr aslında büyük potansiyeli olan bir ülkeydi. 2002'den bu yana gerçekleşecek en kötü senaryo gerçekleşti.


  • paintov  (24.10.21 13:04:21) 
Duzelmez. Ulkenin odenecek 30 yillik borcu var. 2011 yilindaki alim gucumuz ve ekonomik refahina 25-30 yildan once yeniden erisemeyecegiz.


  • karlmarx  (24.10.21 19:00:51) 
bence iyileşir. ama sorun sadece hükümet değil. liyakatsizlik her kurumu ele geçirdi. hükümet seçimle değişse bile kurumların düzelmesi seneler alır

ekonomik göstergeler çok kötü ama bu işler pek belli olmuyor. 2000 yılında da kötüydü, ab süreci, küresel gelişmeler falan derken 10 yıl iyi bir dönem geçti. büyük ölçüde küresel gelişmelere bağlı bence. borçsuz ülke yok zaten.
  • dafuq  (24.10.21 19:07:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.