[]

Vava cars'tan araç alan var mı?

İkinci elde kazıklanma korkusu, alım-satımdaki dolandırıcılıklar, araba hasarını arızasını anlayacak kadar uzman olmamam, eksper falan filanla uğraşmamak için burayı değerlendirsem mi diye düşündüm. Deneyimi olan var mı bu firmayla arkadaşlar.

edit: diğer bu tarz çalışan firmalarla olan deneyimleriniz de olabilir. trinksat, wowwo v.s


 
%10-15 daha fazla vermeyi kabul ediyorsan neden olmasın. ekspertiz dediğin zor bir iş değil satıcıyla anlaşıyorsun senin seçeceğin kurumsal bir yerde gidip baktırıyorsun bu kadar. yoksa en uzmanım diyen biri bile aracın çoğu detayını göremez.

ekspertiz de sana sadece kaporta hasarı ve ağır şase işlemlerini söyleyebilir. o da mekanik veya motor aksam hasarlarını bilemez. wowwo falan da motor-mekanik hasarı bilemez buna emin ol.
  • orpheus  (23.10.21 15:20:44 ~ 15:22:48) 
Ben aldım vava'dan. Piyasa fiyatının üstüne değil hem de piyasa fiyatına aldım. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.


  • himmet dayi  (23.10.21 17:25:56) 
@himmet dayi aracı satın almadan önce göremiyorsunuz diyorlar. nasıl güvendiniz? bir de kendi eksper raporları haricinde ekstra bir şey çıktı mı? kozmetik olarak fotoğrafları gibi miydi?


  • xrated  (23.10.21 21:52:17) 
Satin almadan once gorememek nedir yahu? Bir mali bakmadan almak diyr bir sey mi var, ben sanmıyorum boyle olacagini. Bu sekilde kimse arac almaz ki.

Ben sahistan aldigim 2.el aracta cok sikinti yasadim. Bir dahakine ben de bu tarz kurumdaldan alabilirim çünkü bir sure motor mekanik garantisi var.
Siz simdi sahistan alacaginiz araci eskpertize goturseniz size motor hakkında pek bilgi veremeyecekler. Size motor garantisini verecek biri yok ortada. Bana daha guvenli geliyor bu kurumsal 2.elciler. baktigimda piyasa fiyatından yuksek de değil fiyatlar. Alirken cok olduruyorlar zaten, ordan kar ediyorlardir. Uc bes fazla versen de garantili is daha iyi. Benim cok basim agridi 2.elde. ekspere de soktuk tabi ama eksperle is bitmiyor eksper motorun icini acip bakmıyor nihayetinde.
  • stavro  (23.10.21 22:50:54) 
Evet. Aracın sahibi olmadan göremiyorsunuz. Bu doğru. Başta bende şaşırdım açıkçası. Ama güvenilmeyecek bir durum yok. İlk olarak size ekspertiz garantisi ve mekanik bakım garantisi (3 ay ya da 5 bin km) veriyorlar. Ayrıca aracı beğenmezseniz 14 gün içinde koşulsuz iade edilebiliyor. Burada tek problem aracı görmek için tüm parayı ödemek zorundasınız. Eğer bu sizin için sorun değilse aracı aldıktan sonra bir sorun ile karşılaşır ya da atıyorum rengini bile beğenmezseniz iade edersiniz. Tüm parayı iade ediyorlar. Ancak şöyle bir şey var. Aracın koltuğundaki lekeye kadar her şey çok net bir şekilde sitesinde belirtiliyor. Hatta ben aldığım araçta belirtilen 3 çizikten ikisini göremedim. 5 Cm yakından bakmak gerekiyor çizik olduğunu anlamak için.

Aracı görmeden kimse almaz demiş arkadaş ama deli gibi araç satıyor. Ben aldıktan sonra da takip ettim. Özellikle düşük km, otomatik vites araç gelince, kaza boya falan da yoksa anında satılıyor.

Piyasa fiyatı ile ilgili de şöyle söyleyeyim; ben aracı 254 bine aldım. Almadan önce de piyasa fiyatı araştırdım. Aldığım aracın neredeyse aynısı bir araç vardı sahibinden'de ve fiyatı 266 bin lira idi. Pazarlıkla en fazla 255'e düşse bile hem bakım garantisi olmayacak hem de ekspertiz ile uğraşacaksın.

Vava'da ise yapman gereken parayı yatırıp noterden vekalet çıkarmak. Sonra istersen kapına kadar getiriyorlar aracı. Açıkçası aldığım araç beklediğimden çok daha iyiydi. Bu nedenle soranlara vava'yı öneriyorum. Dediğim gibi tek problem aracı görmek mümkün değil. Ama sitede 40 tane fotoğraf oluyor. Düşününce "görüp ne yapacağım?" dedim. Zaten bi araç alacaksan rengine kadar nasıl göründüğünü biliyorsun sokakta gördüğün araçlardan. Gidip araca baksan ne değişecek? Araç geldi, beğenmedin; iade et. Buradaki problem kredi vs çekiyorsan iade ettiğin araç için o parayı bir kere çekmiş oluyorsun ve her hafta artan bir araç piyasası var. Ben aracı 254'e aldım 1,5 ay önce. Şu an piyasa fiyatı 291 bin oldu.
  • himmet dayi  (24.10.21 02:11:31) 
Son olarak şunu da ekleyeyim. Ben aracı tekrar vava'ya satmak istediğimde verilen ön teklif 294 bin şu an. Tabii kontrolden sonra son teklifte biraz düşüyor teklif ama benim araçta fiyat kıracak bir yer de yok. Yine de hadi 10 bin kırdı diyelim. Piyasanın 5 bin altına hiç uğramadan anında satıyorsun. Vava bu sıralar adını duyurmak için çok kâr etmeden al sat yapıyor gibi duruyor şu an. Ben aynı aracı aabam.com'da trinkt sat yapınca 276 bin teklif ediliyor örneğin.


  • himmet dayi  (24.10.21 02:22:03) 
@himmet çok teşekkürler ayrıntılı cevap için. manuel egea cross var bende. çok memnunum ama otomatik lazım. cliolara bakıyorum denk gelirse alıcam gibi. sistem fena durmuyor en kötü iade ederiz. ama avantajı çok çok fazla sahibindendeki satıcılarla uğraşmamak için.


  • xrated  (24.10.21 14:21:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.