[]

Geometri/desen çizme sanatında bir teknik

Şu resme bakalım:

encrypted-tbn0.gstatic.com

bunu cetvel ve pergelle çizmek bir şekilde mümkün. Benim anlamadığım, bunu şu aşağıdaki hale nasıl getirebiliriz? (desenler %100 aynı değil ama aynıymış gibi düşünün)

i.pinimg.com

İlk resimdeki siyah çizgiler, ikinci resimdeki kalın beyaz şeritlerin tam ortasına denk geliyor. Nasıl yapılacak bu?

 
İlk eskiz ikinci eskizin orta akslarını belirliyor. Yani örneğin ikinci eskizdeki şeritlerin genişliği 1 cm ise ilk eskizdeki aksların sağ ve solundan 5 mm paralel çizgiler çektiğinizde şeritleri oluşturmuş olursunuz.
Sonrasında hangi şerit üstte kalacaksa onunla kesişen çizgileri silersiniz. İlk eskize ek bir dış çerçeve çizilmiş onu da çizer ve boyamasını yaparsınız.

  • glavina  (23.10.21 14:40:42) 
youtube a how to draw islamic geometry pattern yazarsan bir çok uygulama videosu çıkıyor


  • freebird5406_2  (23.10.21 14:41:57) 
@glavina peki o 5 mm çizgileri nasıl çiziyorum? Gerçekten 5 mm ölçerek mi? Bu biraz zor gibi. belki 5 mm kalınlığında bir cetvelin (o kadar ince bir cetvel varsa) bir kenarını orta aks'a dayarım, diğer tarafına çizgiyi çekerim?


  • vatanperver  (23.10.21 15:20:51 ~ 15:23:06) 
Oynar başlıklı açısı ayarlanabilir t cetvellerinden kullanabilirsiniz. Bir gönye yardımıyla mesafeyi ayarlayıp cetveli kaydırarak çizebilirsiniz. Daha basit bir yöntem ise aksları çizdikten sonra geniş uçlu bir marker ile çizgiyi ortalayarak üstünden geçmeniz.


  • glavina  (23.10.21 20:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.