[]

Protein tozu - besin takviyeleri - kotu beslenme

Kendimi bildim bileli dogru duzgun yemek yemiyorum. Hapi ciksa da kurtulsam.

Cok nadir ev yemegi yiyorum. Vejetaryenim. Hatta yogurt ve jelibon yemesem vegan sayilirim.

Son bir haftada yediklerim:
Haslanmis misir
Patlamis misir
Makarna
Jelibon

Gece acikinca benzinciden aldiklarimla besleniyorum sadece.

Kan degerlerimde pek bir sorun olmuyor benim b - d vitaminleri disinda.

Sebze meyve yerdim eskiden cok az. Artik onlari da biraktim.

Sadece carb almak rezillik. Biraz protein alsa vucudum iyi olur diye dusunuyorum.

Ne yapabilirim? Ozellikle protein cok az giriyo vucuduma :(



Kotu beslendigimi biliyorum. Duzeltemiyorum. Duzensiz uykum da var. bu durumu kabullendim. Hayatim boyunca da saglikli bir seyler pisirecegimi ve yiyecegimi hic sanmiyorum. Nasihat vermek isteyen iyi yurekli kisiler yorulmasin. Annem her gun arayip darlar zaten bikmadan.

 
eksik olan spor.

sporda gerekli eforu sarfettikten sonra iştahının açılmaması, kaliteli uykunun gelmemesi gibi durumlar söz konusu değil. protein tozu yaşlılarda da kullanılıyor ve onlarda da benzer özellikler var. ama asıl amaçları takviye olmaları.

irade gösterip iyi yüreğimi dizginleyerek nasihat vermeden ne yapabilirim sorusunu cevaplamaya çalıştım.
  • onemoremile  (23.10.21 09:01:00) 
Çok yakında saçlarının dökülmemesini, kemiklerinin erimemesini, dişlerinin dökülmemesini, adını hiç duymadığın hastalıkların gelip gelip seni bulmamasını istiyorsan, acilen bir diyetisyene gidip, ne diyorsa harfiyen yapmanı öneririm.


  • Mirket  (23.10.21 11:22:49) 
migrosta falan hazır paketli salatalar var onlardan evde sürekli bulundurursan aklına geldikçe-yemek yanına açar yersin. salatanın sıkıntısı yıka-ayıkla temizle - 2 gün sonra çürüdü vs insan üşeniyor ama hazırda olunca götürürsün.

kaliteli vegan proteini baklagillerden alırsın. protein tozu alışmayan insan için sindirimi zordur. kaliteli yağ açığını kapatmak için de avokado yiyebilirsin.

pratik gece atıştırmalığı olarak da gofret-cips vs. yerine çiğ kuruyemiş çok daha iyi bir tercih olur.
  • orpheus  (23.10.21 15:28:21 ~ 16:53:42) 
sadece protein degil tabi besinlerden aldiginiz eser aminoasitler ve mineraller, feno-fito kimyasallar da onemli.

kaliteli carb ve protein icin kuruyemis yiyebilirsiniz. ozellikle antep fistigi doymus yag oranindan dusuk, dusuk carb. ve icerik olarak da zengindir(bakir,cinko, b vit. turevleri, fitokimyasallar). buna bir butce ayirabilirsiniz.

diger yandan, yogurt vb tuketiyorsaniz bunlara öğütülmüş keten tohumu veya chia tohumu eklerseniz günlük protein ihtiyacınızın çok büyük bir bölümünü karşılayabilirsiniz.

yulaf(lif,protein), keten tohumu(lif,protein,aminoasitler,demir vb), chia tohumu(lif,protein)
  • kobretti  (23.10.21 21:03:49 ~ 21:04:37) 
www.instagram.com --şuradaki kadın paneli tahlilini yaptır, değerlerini incele. yamukluk yoksa, devam.

yamuk olan değerler varsa, ona göre düzenlemeler.

bu arada, b ve d vitamini değerlerinde sıkıntı oluyorsa, onlarla ilgili bi şeyler yapmak iyi olabilir. d vitamini için, magnezyum da kritik bir mineral. tahlil yaptırsan da yaptırmasan da almanı öneririm.
  • fever  (23.10.21 21:46:43) 
bir de muhtemelen demir eksikliğin var.


  • fever  (23.10.21 21:47:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.