[]

Tüplü TV tamiri yapabilecek biri veya bir yer lazım.

Bulursak şahane olur. İstanbul.




 
TV tamiri yapan her yere sorun, eğer çok genç bir arkadaş değilse tamirci ve "getir bir bakalım derse" götürün baksın. Zaten tüplü tv'lerde arıazalar genel olarak bellidir ve bilinir.

Ama işte zamanında tecrübe etmiş tamirci lazım, ondan genç değilse dedim. Adam çıraklığından beri lcd piyasasındadır ve hiç tüplü tv tamir etmemiştir mesela, anlamaz.

Bu arada hobi olarak bir çok tv kurcalamış ve tamir etmeye çalışmış biri olarak merak ettim, sıkıntı nedir?

kontrolkalemi gibi forumlardan da yardım alırsınız, şikayetinizi yazarsanız muhtemel arızaları söyler bilenler.
  • John Bloor  (23.10.21 13:53:39 ~ 13:54:36) 
Teşekkür ederim öncelikle. Bulduğum her yere soruyorum ilgilenmiyorlar.

Sorun şu: açınca içeride bir iki röle çekme sesi geliyor standby durumundan çıkıyor ama ekranda herhangi bir hareket olmuyor.
  • excespeace  (24.10.21 13:26:39) 
Tavsiyem sesi videoya çekip youtube filan yükleyin ve kontrolkalemi veya 320 volt gibi forumlara ilgili bölüm altına bir başlık açarak sorun, model de belirtirseniz yüksek ihtimal ile arızayı tanımlayacak birileri çıkar.

Sonrası size kalmış, gerçi böyle anlattım ama hiç alakanız olmayan bir konu ise zordur elektronik tamiri.

Hani ben yazarken direkt şey düşündüm arızayı öğrenirsek parçayı değişmek kolay :)

Eğer cesaret ederseniz, tüpde yükek voltaj olur dikkatli olun ve kurallara riayet edin.

Yine yazdığım forumlarda tamir için yer ve usta tavsiyesi bulabilirsiniz belki.
  • John Bloor  (25.10.21 16:53:35) 
Haydi o zaman bana bol şans. Deniyorum elimden geleni. Telefon ve monitör tamiriyle alakam var o yüzden bir yerden başlayayım.

Teşekkür ederim.
  • excespeace  (26.10.21 19:50:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.