[]

Yeni mezun bir avukat için hangisi uygun olur?

İstanbul'da çalışmak mı yoksa diğer şehirler mi?




 
İstanbul'da kiralar çok yüksek. Yeni mezun için zor olabilir. Geliriniz artana kadar kazandığınızı harcarsınız.


  • dissendium  (22.10.21 14:10:21) 
İstanbul'da ailesiyle yaşayıp kira ödemeyecekse iyi ama buraya sıfırdan yerleşip ev tutacaksa @dissendium +1


  • kobuzchu kiz  (22.10.21 14:15:03) 
Bence İstanbul.

Avukat arkadaşlarımın çoğu İstanbul'da başladı. Bogulacaksan büyük denizde boğul. Küçük şehirde başlarsan gelirin de küçük olacak zaten. İstanbul'da yeni mezunda 4.5 veriyorlarsa küçük şehirde asgarî ücret alırsın. Ayni yere gelir.
  • westblack  (22.10.21 18:01:28) 
diğer şehirde network kurmak daha kolay olur sanki. 2 ayrı konuda 2 ayrı avukatımız var, birine tüm aile topluca vekalet verdik ki daha öncesinde aileden sadece bir kişinin avukatlığını yapmıştı başka bi davada. diğer avukatla da hemşerilik üzerinden iletişim kurup karar kıldık. istanbul'da bu tarz ilişkiler kurulamaz sanki.


  • mtfbwy  (22.10.21 21:39:38) 
kesinlikle istanbul değildir.
babanız holding yönetmiyorsa evinizi kiranızı arabanızı cep harçlığınızı vermeyecekse istanbuldan koşarak uzaklaşın

  • photo85  (22.10.21 21:42:06) 
not: avukatlık için büyük şehrin getirisi büyük değildir. tam tersine küçük şehir avukatları her zaman büyük kentlerdekilerden daha çok kazanırlar. pastayı istanbula pay edersek kırıntı koklanıyor sadece. ama memleketiniz olan küçük illerde dolu dolu bir dilim yersiniz.


  • photo85  (22.10.21 21:44:00) 
Ben bunun İstanbul versiyonunu seçtim. Evet çok zor. Ama İstanbul’da avukatlık yapmak cepte milli piyango biletiyle gezmeye benziyor. Her an her şey olabilir, ben de bunu seviyorum.

Kendi memleketimde eminim çok daha iyi şartlarda mesleğimi icra edebilirdim. Ofisim, arabam, aile evi, anne yemekleri…

Yine de İstanbul diyerek geldim. En azından 3-5 sene geçmeden dönmeyi düşünmem.
  • adwokat  (22.10.21 22:24:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.