[]

Apple watch yakılan kaloriyi doğru hesaplıyor mu?

Merhabalar,

Gün içerisinde yürüyüş yapıyorum yaklaşık 2 defa ve günde adım sayım 10 bin oluyor gün sonunda baktığımda 350-450 aralıgında kalori yakıyorum gözüküyor, bu hesaplama doğru mudur? Nabzı ölçtüğü için doğru gibi geliyor ama yoksa ‘outside walk’ seçeneğini seçtiğimden otomatikman ortalama bir şey mi hesaplıyordur?

Teşekkürler.

 
ortalama değil ama sizin gün içindeki ritminize (kalp + hareket) göre tahmini hesaplıyor. mesela oturduğunuz yerde nabız 120 olduysa, 120 nabızla yürüyüşü aynı kalori olarak vermez.

zaten birebir hesaplayabilmesi mümkün değil. ama doğruya yakındır evet. siz herhalde 1000 kalori yakmışımdır diye düşünüyorsunuz ama öyle değil. mesela 1 saat koşu yaklaşık 10.000 adımdır ve 1000-1200 kaloridir.
  • malheiros  (22.10.21 11:29:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.