[]

Taksirle Mala Zarar?

Merhaba sevgili duyuru.

Şöyle bir sıkıntı ile karşı karşıyayım.

Annemin oturduğu evin yan tarafındaki bina güya kontrollü olarak yıkılıyor. Ancak yıkım yaparlarken mutfak camından içeriye beton parçası geliyor ve camın hem çerçevesini hem de camını kırarak içeri giriyor. Yaralı kimse yok ancak mala zarar durumu var.

Olay dün 12:00 sıralarında gerçekleşiyor. İstabul Avcılar Belediyesine haber verdik, zabıta gelip tutanak tuttu ancak müteahhit ya da yıkım firması zararın karşılanması ile ilgili hala adım atmamış durumda.

İzleyebileceğim yol yordam hakkında, yol gösterici önerilerinizi merak ediyorum. Eğer olay hukuksal olarak çözülmesi gerekiyorsa avukat arkadaşlar da yardımcı olurlarsa sevinirim (tabi ki baronun belirlediği şartlarda, bedavacılık gibi bir durum yok).

Şimdiden teşekkürler

 
Müteahhite ulaşmaya çalışın, yıkımı yapan başka firma olduğu için haberi bile yoktur belki.

Bir cam parasının üstüne yatıp da dava mahkeme uğraşmak istemeyecektir akıllı bir adamsa.

Keşke konut sigortanız olsaydı, sigortayı çağırır yaptırırdınız, onlar kanırta kanırta alırdı sorumlulardan parayı.
  • John Bloor  (22.10.21 09:41:27) 
müteahhit in haberi var. ancak pek sallamıyor kendisi. sigortayı ben de keşke dedim. Aslında bu konuda pek dinletemedim anneme bu konuyu :)


  • unique hint kumasi  (22.10.21 09:46:00) 
O zaman hiç üşenmeyin, bir avukat arkadaşa verin bu işi çatır çatır masraflarıyla alsın ödemeyi.

Siz de camı değiştirip fatura alın camcıdan, faturayı zabıta raporunu ve fotoğrafları avukat arkadaşa verin uğraşsın.
  • John Bloor  (22.10.21 10:26:59 ~ 10:27:45) 
mala zarar verme suçu taksirle işlenebilen bir suç değil. yanlış bilmiyorsam avukat icra aracılığı ile tazmin edebilir ilgili evraklar vasıtasıyla.


  • lostys  (22.10.21 10:41:53) 
Kırılan bir camın masraflarını ödemeyecek kadar bir şirket nasıl düşer anlamak mümkün değil. Avukatla görüşmeden önce müteahhit ile son kez görüşüp bakın zararı karşılamayacaksanız hukuki yollara başvuracağım diyerek zorlayın bence, eğer kafası biraz çalışıyorsa fazla uzatmayacaktır zararı karşılayacaktır.

Yok hala inat ediyorsa diğer arkadaşların da dediği gibi bir avukatla iletişim kurmak en doğru yol gibi.
  • solo  (22.10.21 16:33:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.