[]

stres ve gastrit

ultrasonla karnımı dinleyen doktor midemde çok fazla asit olduğunu; stres, bira, sigara, kahve vs alışkanlıklarıma devam edersem midemin alınabileceğini söyledi. gastrit teşhisi koydu famoser verdi bir ay kullandım ardından başka hastanede endoskopi oldum antral gastrit teşhisi kondu. ilaçları tekrar kullan deyip gönderdiler.

bu ilk doktorun dediği şey bende aşırı stres oluşturdu. bende aşırı hastalık korkusu ve anksiyete var. ama bu şekilde devam edersem mide kanseri mi olacağım çünkü midenin alınması sadece bu hastalıkta oluyor. bunu düşününce daha çok strese giriyorum. midemde çok fazla asit varmış bu tamamen tedavi edilemez mi? veya kötü bir hastalığa dönüşür mü?


 
Doktorlarda ihmali azaltmak için hastalığı biraz abartarak söyleme durumu oluyor bence. Orta kulak iltihabı olduğum dönem kalıcı sağırlığa yol açabilir demişti doktor, 1 haftada geçti hastalığım. En son dizimde incinme olduğu için doktora gittim, sporu bırak ameliyatlık olursun ileride dedi mesela. Tabiki olanı söylüyorlar fakat biraz da göz korkutarak söylüyorlar ki işi ciddiye alalım. Siz doktorunuzun dediklerini eksiksiz uygularsanız bir sıkıntı çıkmaz. Fakat hastalık kaygısını çok yoğun şekilde yaşıyorsanız yardım almanız iyi olur, çekilir bir dert değil yaşadığımdan biliyorum.


  • Josephine.  (22.10.21 09:25:45) 
Bence düzgün bir doktora gidin. İstanbuldaysanız Prof. Ömer Şentürk'ü tavsiye ederim. 15 gün sabah akşam nexium, 15 gün de sabah nexium ile tedavi etmişti beni. Mümkünse paleo tarzı elemental bir diet yapın bu süreçte, çok faydası olacaktır


  • spankenstein  (22.10.21 12:16:09) 
@spankenstein izmirdeyim maalesef. sizde de aynı teşhis mi konmuştu? şu an tamamen düzeldi mi? öyleyse ben de kullanayım ondan.


  • isimsiz uye  (22.10.21 12:51:27) 
evet ama bence kafanıza göre ilaç kullanmayın


  • spankenstein  (25.10.21 19:58:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.