[]

Elektrikli ocak kullanımı tavsiyesi

Arkadaşlar bu "nasıl başlık lan" diyebilirsiniz, ben de öyle düşündüm çünkü.

Sadete gelecek olursak ben tüplü ocağa alışık biriyim ve daha önceki e-ocak tecrübelerim bayağı kötü oldu, sıcaklığı ya çok düşük ayarladım, ya çok yüksek, kısık ateşe almak gereken zamanlarda geç soğuduğu için yandı falan, garip yani.

Bu sefer belki spesifik bir marka söylersem nasıl kullanacağımı anlayabilir/alışabilirim diye düşündüm (umut dünyası)

alet siemens ve 9 kademeli bir cihaz. benim anlamadığım şey bu 9 seviye sıcaklık bakımından lineer mi artıp azalıyor? yani orta ateş 4-5 arası mı yoksa 6-7 falan mı? pilav yaptım "mum ateşi" 1 midir yoksa çok düşük mü bu ilk seviye.

ulan gerçekten çok garip bir soru oldu ama idare edin beni. eve piknik tüpü almak istemiyorum :/

 
ben de bir süre bocaladım. hemen soğumayınca da "dur ulan bu çok oldu, azcık kısayım" deyince de hemen tepki vermiyor.

şöyle düşünmek lazım. 9'a aldığında o rezistans hiç durmadan çalışıyor. %100 çalışıyor. 8'e alınca %80, 7 yapınca %70 gibi. kafa karıştırmamak için küsuratlı yazmak istemedim ama anlaşılmıştır bence.

lineer yani kısaca. ama işte ısı kütlesi çok olunca "önce 9 yapıp sonra 1'e alayım" olayı "önce har har yakayım, sonra kısarım" demek kadar çabuk tepki vermiyor.

edit: bu arada bu anlattığım konvansiyonel elektrikli ocaklar için. hani böyle döküm gibi bir plak olanlardan bahsediyorum. cam gibi olanlarda pek böyle olmuyor.
  • chezidek  (21.10.21 22:24:41 ~ 22:38:31) 
Geç soğuyor dediğine göre muhtemelen konvansiyonel tiplerden. İndüksüyonluda da mum gibi yansın olayı yok, en azından benim kullandığımda. Bir yanıyor bir sönüyor, pişen yemek bile ne olduğunu anlamıyor. Bu yüzden sulu yemek harici işkence bence. İlk iki derecede kendine hayrı yok, orta derecelerde bile yanmasın diye sürekli başında bekliyorum. Gazlı olacak gibisi yok.


  • reactionic  (21.10.21 23:01:58) 
ikinize de teşekkür ederim. evet ben olaya o kadar uzağım ki döküm tabanlı değil, cam. ama henüz teferruatlı bir şey yapmadım. bir önceki dökümdü, bu da geç soğur ısınır zannediyordum. alışana kadar bir kaç tencere işkence çekeceğiz demek. teşekkür ederim.


  • 1195  (22.10.21 00:20:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.