[]

Neden faiz indirimi oldu?????

Sokaktaki vatandaş bile faiz artırımı yapılırsa dolar kurunda rahatlama olacağını iyi biliyor.
Buna rağmen faiz indirimi yapılmasının sebebi nedir? yani ülkeye ne gibi bir fayda sağlayabilir? Faiz indirimi ne için yapılır? Teşekkürler.



 
yuksek kur yuksek faiz olmasindanda, en azindan faizin dusuk olmasi daha iyi.


  • baldur2  (21.10.21 14:08:29) 
ekonomiden pek anlamam.

"faiz düşük olursa, krediler daha rahat çekilir. kredi çekilirse piyasa canlanır." diye düşünmüş olabilirler.

ayrıca; faiz getirisi yüksek olduğunda dahi insanlar paralarını hala dolarda tutuyordu.
çünkü 2021'de 8 den 9,5 a geldi dolar. yıl sonuna dek 10 u görse; 1 senede yüzde 25 gelir getirmiş olacak. faizler hiç bi zaman 25 oranına çıkmadı; ki insanlar genel olarak dolara yatırmak yerine bankaya yatırsın..
yani yüksek faizde bankalar ne para toplayabildiler ne kredi verebildiler. düşük olunca en azından kredi verilir de insanlar iş yapar diye düşünülmüş olabilir.

tekrar ediyorum. ekonomiden pek anlamam..
  • barankovan  (21.10.21 14:26:17) 
saçma sapan bir yaklaşımla para değer kaybedince ihracat artacak, açık azalacak diyorlar. ama girdilerin de ciddi kısmı döviz cinsinden, yani maliyet de artıyor.

talebi körüklese bile o da enflasyon olarak dönüyor. artık belirli bir mantık çerçevesinde karar alınmıyor kısaca. iktisada giriş almış birinci sınıftaki bir öğrenci bile bunları bilir.
  • passion rules the game  (21.10.21 14:32:35 ~ 14:33:03) 
Gece yarısı mb baskaninin "gorevden musadesini" istedigi ülkede herhangi bir ekonomik harekette mantık aramak kendi icinde mantiksiz.

Hukumetin kendi paralari dövizdedir ondan yapiyorlardir.
Hey gidi günler, burada covid zamani "covid sonrasi cinden üretim bize akacak Türkiye çok büyük olacak, döviz düşecek" yazan arkadaşlar vardı. Onları hiç görmüyoruz, keşke aciklasalar bunlari bize
  • logisticsmanager  (21.10.21 14:41:20) 
kendi paraları dövizdedir +1


  • lcha  (21.10.21 16:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.