[]

Schengen vizesinde giris ülkesinin farklı olmasi

Üçü de schengen bölgesinde olan ülkeler

A ülkesine gidiş
B ülkesinden dönüş

Olmak üzere iki tane uçak bileti aldım, esti birden.
Bu iki ülkenin istediği belgeler absürt ve çok olması bir yana aracı şirket hizmet ücreti de çok yüksek. Daha bunun seyahat sigortası falan var.

Ben Almanya'dan vize alayım diyorum. Almanya'dan alacağım vize ile -multi verdiler diyelim- direkt diğer schengen ülkelerinden giriş yapabilir miyim? Daha birkaç yıl önce Almanya'dan aldığım vize ile almanyaya girip Hollanda'dan çıkmıştım ama bu sorduğum şeyi hiç denemedim.

Yakın zamanda bizzat tecrübesi olanlar yazarsa cok güzel olur.

 
bunun kesin bir yanıtı yok sanıyorum. teknik olarak herhangi bir ülkeden alınmış şengen ile herhangi bir ülkeye girebiliyor olmanız lazım ama genelde vizenin alındığı ülkeden giriş yapmanızı bekliyorlar. ben olsam riske atmazdım. oradaki memurun insiyatifine kalmış bir şey çünkü.


  • orient blue  (21.10.21 13:27:08) 
ilk girişi vize aldığınız yerden yapmalısınız.


  • yonge and bloor  (21.10.21 13:28:23) 
Ben seneler önce İspanyadan 3 aylık multiple almıştım. Polonyaya giriş yapmak üzere havalimanına gittim. 1 saat civarı telefon konuşması karşı tarafın polisleri ile konuşuldu havalimanında ve zar zor kabul edildim.

Bir de eğer atıyorum Almanya alıp da gidip İspanyadan girerseni almasına alıyorlar ama vize ücretini o ülke almadığı için kötü bir intiba uyandırıyor ülkeler arasında..
  • denizmaniaherif  (21.10.21 13:33:25) 
vizeyi aldıktan sonra ilk defa Almanya'da kullanırsanız sonrasında hangi Schengen ülkesine giderseniz girin sorun olmaz. Ama Almanya'dan vize alıp İlk girişi İspanya'ya yaparsanız İspanya girişinde sorun yaşayabileceğiniz gibi Almanya'da sonraki vize talebinizde sorun çıkartabiliyor.
Yaşadım biliyorum.

  • SiyamkedisiZorro  (21.10.21 13:41:27 ~ 13:41:47) 
Aracı şirkete domalacagiz yani :/


  • sanguine  (21.10.21 13:50:32) 
fransadan aldığım vizeyle yunanistandan çıkmış; balkanları dolanıp dönmüştüm.

net bi yanıtı olmamakla beraber riskli bir eylem. hiç bişi olmadan gir çık olabildiği gibi; zaman zaman kapıda sıkıntılar yahutta ileride vize alırken problemler yaşayabiliyorsunuz.
  • barankovan  (21.10.21 14:10:09) 
bunun kesin bir yanıtı yok +1465

vizeyi aldıktan sonra ilk defa Almanya'da kullanırsanız sonrasında hangi Schengen ülkesine giderseniz girin sorun olmaz + 1465

- Maalesef, net bir durum yok ortada. Rahatlıkla girebilme, zorlukla girebilme ve giremeyip, geri gönderebilme ihtimali hep aynı.
  • put it in your appropriate place  (21.10.21 14:33:03) 
memura bagli.
ben portekiz vizesiyle (o da macaristan konsoloslugundan alinma) yunanistan'a gittigimde memura aktarmali ucusum var, biraz burayi görmek istiyorum demistim. dogruydu ama sen rezervasyonla da yapabilirsin belki.

sonra baska bi ülkeden vize aldim, sorun olmadi.
  • wishmaythşngs  (21.10.21 14:48:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.