[]

Adobe PS ve AI'ye uygun laptop

Şu an iş yerinde aşağıdaki gibi bir MSI kullanıyorum.
www.vatanbilgisayar.com

Yakın zamanda işten ayrılacağım için bilgisayarsız kalacağım. Ama bütçem maalesef maks. 10 bin TL civarı. Adobe Photoshop ve Illustrator programlarını kasmadan kullanabileceğim, büyük ekranlı ve uygun fiyatlı laptop önerebilir misiniz?

Hatta Premiere'i de kaldırsın istesem çok mu uçmuş olurum? Bu arada hepsi aynı anda aktif olarak sürekli kullanılmayacak. Ama kullanılırken de kasmaması çok önemli.

 
m1'li macbook air, ram'i 16gb alabilirsen süper olur. Ben en ucuz versiyonuyla bile photoshopta işler yaptım, davinci'de h265 kurgu da yaptım. Çok büyük işler yapmayacaksan yeter, ham performans gerekiyorsa tabii ki pc daha güçlü. (veya son çıkan m1 pro'lar vs. ama onlar bütçe dışı zaten)

Laptop demesen mac mini derdim.

Monsterlar falan da performans verir ama kasa büyür, fan sesi olur, pil ömrü az olur vs. Taşınabilir dediğin için Air dedim. Pt.com.tr'ye bak öğrenci indirimi vs.
  • nhk ni youkosu  (21.10.21 16:11:22) 
m1 air kullanıyorum ps ve ai için. hiç bir sıkıntı çıkarmadı. premiere denemedim.
pt'den almıştım ben de 9 bin liraya. 8 gb ram benimki ama.

  • ravenclaw  (21.10.21 19:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.