[]

bana schengen verirler mi?

selamlar durumu ozet geciyorum:
- yas 29
- us vizem var
- pasaportta 10 civari ulke var, riskli olabilecek kolombiya falan da var
- daha once schengen yok
- universitede ogrenciyim (aof ve isik universitesi)
- bankada her ay 3-4k usd giren bir hesabim var, biraz birikim de var
- amerikada kendi sirketimde ortak gozukuyorum

beraber gidecegim kiz arkadasimin durum:
- yas 26
- daha once schengen var
- trendyolda yazilimci
- maas hesabi var (aylik yuksek gelir), biraz birikim de var


biz simdi turistik olarak avrupaya gitmek istiyoruz. kiz arkadasim zaten rahatca aliyor vizeyi ama ben daha once almadim ve bir yerde bordrolu falan olmadigim icin biraz geriliyorum.

en kolay sekilde vize almak icin
1- hangi ulkeyi tercih edeyim?
2- ogrenci olarak mi basvurmam lazim napmam lazim?

(kiz arkadasimi yazma sebebim ogrenci yazarsam onu sponsor gosterebilirim.)

 
sirket ortagi olduguna dair belgeyi de koy ogrenci olduguna dair belgeleri de, banka hesabina da duzenli giris var zaten, verirler sorun cikmaz


  • sweetoffice  (21.10.21 11:07:45) 
@sweetoffice iste bunlari hep beraber koymak biraz soru isareti sanki? ayrica sirket sahibi/ortagi olunca bir suru extra belge koyman gerekiyor sanirim o yuzden emin degilim ne sekilde basvurmam gerektigine.


  • ahoy kaptan  (21.10.21 11:10:35) 
öğrenci ile başvurup başka şeyleri eklersen risktir. tabii öğrenci olarak başvurursan kendine bir sponsor göstermen lazım, ana baba ya da abla-kardeş. beraber gittiğin birini sponsor göstermeni önermem, türkiye'de bulunan ve resmi akrabalık ilişkinin olması lazım, ki derecesi de fark ediyor.

amerika'da kendi şirketinde ortaksan şirket sponsorlu gidiyor gibi gösterebilirsin ama onun da prosedürleri ayrı, ticaret sicil gazetesi vs. amerika'daki bir şirket için burada istenen belgelerin muadilini bulursun elbet ama karışıklığa yol açabilir başvuru sırasında.

öğrenci başvurusu ile vize alamamak mümkün değil gibi bişey, evrakları doğru hazırlarsan çok rahat alırsın. sponsor seç, onun gelirini ve varlıklarını kanıtla, noterden imza sirküsünü al ve mektubu hazırla. emekli maaşı ana baba varsa çok rahat alırsın, kendi hesabında yeterince para var zaten.
  • Bruce  (21.10.21 11:45:47) 
Birden fazla ülke gezecekseniz en fazla geceleme ya da ilk giriş hangi ülkeye olacaksa oradan başvurun yoksa girişte neden vizeyi bizden aldınız sorusuna maruz kalma ihtimalin var. Bunun dışında pandemiden önce İtalya ve Yunanistan nispeten kolay vize veriyordu güncel haline dair bir fikrim yok.


  • lappuntamento  (21.10.21 12:00:14) 
@Bruce sadece emekli maasi olan annemden baska gosterebilecegim bir akrabam yok. sponsor olarak kiz arkadasimi gosteremiyor muyum?

@lappuntamento abi ulke hic farketmiyor, hangisi nispeten kolaysa ordan basvurup ordan girecegim. ilkini kotarirsam devamini getiririm diye dusunuyorum
  • ahoy kaptan  (21.10.21 12:27:27) 
İspanya şuan çok kolay


  • kapitalist gerilla  (21.10.21 12:29:42) 
Emekli maaşı olan anne + hesapta iyi para ile bence alırsın.
Sevgilini sponsor gösterirsin ama kabul edeceklerini sanmıyorum, aranızdaki bağı resmi kanıtlayacak bir şey yok. Beraber gidiyor olmanız da negatif çünkü vizenin amacı "bak geri dönücen dimi, kanıtla bunu". O gitsin parası bende, nasıl olsa dönecek demiş gibi olan sponsorunu yanında götürürsen mantıklı olmaz.

  • Bruce  (21.10.21 12:32:37) 
@esther abi neresi daha kolay veriyorsa (nispeten) oradan bilet alip rezervasyon yapacagim. maksat schengen alip avrupaya giris yapmak. ilk seferde ulke secmicem acikcasi


  • ahoy kaptan  (22.10.21 11:11:46) 
Geri donme nedenine inanmalari lazim. Biliyorum kulaga sacma geliyor. Ogrenciligi, yasiniz sebebiyle bir geri donus sebebi olarak gormeyebilirler. Aktif geliriniz Türkiye´de de degilmis. Türkiyeye donmek icin bir sebebiniz kagit uzerinde var mi?

Bu Türkiye´de aldiginiz kira olur, arsaniz olur vs vs...

Bu sekilde yakin arkadasima vize verilmedi; annesi ayni basvuruda (emekli) vize aldi. Ayni vakitlerde gelmek istiyorlardi. Tüm ucak biletleri ve hotel odemeleri yandi. Bu sekilde basvuracaksaniz, en azindan degistirilebilir bilet alin ve hotel reservasyonlarini iptal secenegiyle ayarlayin.

Kiz arkadasiniz kesin alir diyorum.
  • buf-e kür  (22.10.21 11:39:23 ~ 11:40:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.