[]

Yurt disindan alinan ama yurt disinda kullanilan telefonun IMEI olaylari

Hello duyurucular. Yurt disindan bir telefon aldim ve yurt disinda kullaniyorum ama Turkcell hattim acik hala (cift hat).

Yasal uyari diye bir SMS geldi 120 gun icinde IMEI kaydini yaptirmazsaniz kapatacagiz diye.

1-Tam neyi kapatiyorlar, benim baska ulkede kullandigim telefonu komple kapatabilirler mi?

2-Ne yapmam lazim?

Tesekkurler.

 
turkcell hattin o telefonla calismayabilir. emin olamadim ama muhtemelen boyle.

en kotu turkiyeye girince o telefonu kullanamazsin turk hatlariyla. ama bence yeni bir hat bakma zamanin gelmis gibi.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (20.10.21 13:10:01) 
@eksi sozlukte eksiyen adam, iki hat kullaniyorum burada bir hattim var zaten ama banka sms'leri vs icin acik tutmam gerekiyordu turkcell'i.


  • piremses  (20.10.21 13:12:12) 
Turkcell hattı 120 gün sonra şebeke almaz. Diğer hattın ile kullanmaya devam edebilirsin.


  • himmet dayi  (20.10.21 13:18:18) 
@himmet dayi, o da uzdu. yok mu yapabilecegim hicbir sey acaba?


  • piremses  (20.10.21 13:21:51) 
Konuya ek oluyorum. Birebir aynı durumdayız eşime burada telefon aldık, Türkiye'ye gelince Türk hattını kullanamayacak onu anladık da, hadi kullandı diyelim telefonu mu kilitliyorlar yoksa Türk hattı mı çalışmıyor sadece merak içindeyim.


  • quaker  (20.10.21 13:24:09) 
@quaker Sedece Türk hattı çalışmıyor (baz istasyonundan sinyal almıyor). Onun dışında wifi arama özelliği varsa kısıtlama yokmuş gibi kullanabilirsiniz .


  • gelecegin yildizi  (20.10.21 13:29:26) 
sivrisinek +1

@quaker

Telefonu kitlemiyorlar. Türk operatörlerin hiçbiri şebeke alamıyor. iphone'u iPod touch olarak kullanırsın Türkiye'de. Diğer seçenek yurt dışı hattı ile yine çalışır.
  • himmet dayi  (20.10.21 13:30:57) 
yurtdisindayim, kayitsiz telefonda turkcell hattimi kullanabiliyorum (hem de senelerdir). IMEI'yi sadece Turkiye'de calismasi icin kapatabilirler yurtdisi icin degil.

Eger Turkiye'ye gittiyseniz ondan (gec) sms almis olabilirsiniz. Turkcell hattiniz yurtdisinda Turkcell sebekesinden degil anlasmali oldugu operatorden alacak sinyali dolayisiyla telefonu Turkcell'den sms almak icin kullanmaya devam edebileceksiniz.
  • yoggi  (20.10.21 13:43:09) 
Bilgiler için teşekkürler. TR hattını yeni telefona takmadan girecek o zaman ülkeye. Oradayken eski bir tr telefonunda kartı kullanır buraya döndüğümüzde yeni telefona tekrar takar öyleyse.


  • quaker  (20.10.21 13:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.