[]

Yurtdışından para kazandıracak şeylerin önü neden kapatılıyor

Yani yurtdışı şirketlere türkiyeden çalışan maaşlı kişileri demiyorum.

Özellikle internet üzerinden kazanç sağlanacak işler için. Yani para transferi bile mümkün değil gibi. Peki tam aksi olması gerekmez miydi? Döviz girecek sonuçta ülkeye.

Bir de ufak da döviz kazanabilecek fikirler var mı? Ne yapılabilir?

 
Tek yönlü açamazsın o yolu. O sisteme izin verdiğin an herkes yurt dışından alışveriş yapmaya başlar. Zaten Aliexpress gibi siteler ilk çıktığında öyleydi. Sonra vergiler gelince hiçbir avantajı kalmadı. Amaç dış alımı azaltmak, içerideki ürünlere yönlendirmek.


  • dissendium  (20.10.21 00:28:53) 
Bence iç piyasayı öldürmemek için. Bir şey ihraç etmiyorsanız çok bi döviz girdisi olmaz. Artı vergisini kontrol edemediği için de engelliyor


  • olaylar olaylar  (20.10.21 00:32:49) 
giden paranın (alışveriş -> aliexpress vs, otel rezervasyonu -> booking, para transfer -> paypal vs.) gelen paradan çok olacağını düşünüyorlar. bu sebeple de paranın gidişini engelliyorlar. birileri kendi krallığını ilan etsin diye rezil ekonominin cezasını vatandaşa kesiyorlar.


  • ilgeru  (20.10.21 00:38:02) 
yenilik üretme hızımız sıfır ve dünyadaki yeniliklere de kapalıyız.

üstüne dünyadaki yenilikleri, hem de senin kendi vatandaşının yararına olacak yenilikleri takip etmek yerine, bunlarla ilgili düzenlemeler yapmak yerine, sürekli köstek oluyoruz.
  • co2s2  (20.10.21 11:53:39) 
Kapatilmiyor senin kazanmana engel olunuyor.
Telefoncu yine kilif getiriyor satiyor ama sen getiremiyorsun.

  • divit  (20.10.21 11:53:46) 
Para transferi mümkün tabii, ama vergilendiriyor. O zaman da cazibesini yitiriyor.


  • SiyamkedisiZorro  (20.10.21 12:57:54) 
Etsyde dünya genelinde en çok satış yapan 20 kişiden üçü arkadaşım ve yılda 300-400 bin kargo çıkartan adamlar ve bu adamlar bu işi yürütmek için yurtdışında şirket kurmak,başka ülkede paypal almak durumunda kaldılar. Benim de Etsy ve amazonda yüzbinlerce adet satacak ürünüm var ama her adımda önüme çıkan engellerden dolayı soğudum ve etsyde 10 dolara güle oynaya satıp ülkeye döviz sokacagım ürünü burada 2.5 dolara satıyorum.


  • deer hunter  (20.10.21 13:51:29) 
Sen satma, senden ucuz iş gücü olarak faydalanan birileri satsın diye.

Aliexpress gibi yurtdışından kelepir alışveriş yapabileceğiniz yerlere döviz dışarı çıkmasın diye değil, çocukları getirip burada kaktırsın diye engel oluyorlar. Aliexpressten 20 liraya aldığım kulaklıktan aldığım keyifi burada 3-4 kapı para verip kullandığım kulaklardan alamıyorum. Tokalar, anahtarlıklar, broşlar gibi şeyleri 10 tanesi 25-30 liralara alıyorduk. İstoç napacak biz bunları kelepire alırsak.

Üreten yok. Bizim yerimize getirip 10 tanesini 30 liraya alıp tanesini 50 liraya satıyorlar. Toptancısından satana kadar herkes bununla geçiniyor.
  • baal  (20.10.21 23:04:42) 
bu iş suriye sınırındaki mayınları yıllar öncesinden temizlemek gibi. yani tesadüf değil, planlanmış. KEndi kendine kazanan özgür bireyler istemiyorlar. Büyük ağaların yanında ucuz işçi olacaksın. Bunun için gss bile koydular. Boş durmak yasak. Boş durursan devlet senden para istiyor.


  • vizivozo  (21.10.21 01:05:08 ~ 01:45:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.