[]

2 dkda bir scroll yapmazsa ölecek hastalığı

Arkadaşlar bilmşyorum sizde durumlar nasıl ama son bir4-5 aydır 2-3 dk da bir (max 30 dk-iş yaparken) scroll yapmazsa ölecek hastalığına tutulmuş gibi hissediyorum. Matrixin dibini mi boylamış oluyoruz? Ne yapalım doktora gitsem bana ne önerir? Kitap hobi spor demeyin bunların hepsini yapıyorım. Bunları yaparken bir elim telefond instagram twitter youtube facebook devamlı devamlı yaaa:((




 
Bağımlılıklarda en temiz tedavi (bkz: cold turkey) bence. Hayat kalitesini etkiliyorsa güm diye bırakmak en temizi. Sigara, alkol gibi direkt ilişiği kesmek çözüm oluyor, ilk etapta azaltmak çok mümkün olmuyor.


  • hedep  (19.10.21 20:43:11 ~ 20:54:56) 
Buna doomscrolling diyorlar, böyle aratınca internette çözümü de vardır


  • freebird5406_2  (19.10.21 20:56:19) 
Bence de cold turkey. Az bakayim gunluk dakika siniri tutayim falan bir ise yaramaz.


  • hot potato  (19.10.21 21:25:04) 
Valla oncelikle matrixten 'olayin benimle ne alakasi var' tepkisinin geldigini soyleyeyim. Onun disinda ben de direkt birakmanin en temizi oldugunu dusunuyorum. Birkac gun bakmazsan zaten gider yavastan.


  • j r r tolkien hayrani  (19.10.21 21:44:29) 
Tespih çekin, örgü örün, yoyo, stres çarkı :) alay etmiyorum kesinlikle, siz konunun düşünsel tarafına da odaklanarak sormussunuz sorunuzu ama bir sebeple fiziksel olarak o el/parmak hareketini yapmaya ihtiyaç duyuyorsunuzdur belki de.


  • encokbenisevinnolur  (19.10.21 22:34:58) 
- girdiğiniz instagram, facebook, twitter her neyse onların telefon uygulamalarını silin.(hepsini)
- bu sitelere girmek istediğiniz zaman bir web tarayıcı üzerinden (telefondaki web tarayıcı) girin.
- bu sitelerin şifrelerini uzun ve karmaşık yapın, web tarayıcının hatırlatma özelliğini kullanmayın. her giriş yapmak istediğinizde şifreyi yeniden girerek giriş yapın. işiniz bitince çıkış yapın, ve web tarayıcıdaki sekmeyi bile kapatın. yeniden girmek istediğinizde site adresine kadar yeniden yazmak zorunda kalın.

bir süre sonra ehhh bu ne lan diyerek elinizi sürmeyeceksiniz. :)
  • draconas  (20.10.21 09:17:23 ~ 09:18:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.