[]

Askerlik tecil sikintisi (acil - yemek ismarlamali)

Selam.

2018’den beri yurtdisinda yasayip calisiyorum. Ilk gittigimde konsolosluga gidip bu sebeple tecil ettirdim askerligi, 2020 aralik sonuna kadar tecil ettiler. Sonra ara sira kontrol ettim, tarih guncellenmisti otomatik ve “xxx tarihine kadar askerikle ilisigi yoktur” yaziyor edevlette.

3-4 ay once tekrar tecil ettireyim diye konsolosluga gittim, benden ise alinma belgemin islak imzalisini istediler. Dijital taranmis dosyanin ciktisi olmuyormus. O belge olmadan tecil ettirmek imkansiz dediler, istedikleri tum evraklar olmasina ragmen. Tekrar randevu alayim dedim ama imkansiz, ingiltere konsoloslugu randevu vermiyor hep ileri tarih. Su anda da subat ayinda var ilk randevular. Zaten hep sikintiliydi randevu isi. Randevulu gidince bile saatlerce bekletip bazen iceri almiyorlar.

Mevcut askerlik durumun ekte, simdi sorguladim. 25 ekimden önce konsolosluga gidemiyorum randevu vermedikleri icin, o yuzden babami turkiyedeki askerlik subesine yolladim.

Simdi bana turkiyedeki subeden dediler ki “ekimde senin hangi subeye askere gidecegin belli olacak, hemen askere gitmezsen kacak durumuna duseceksin”.

E bunu bilsem bi sekilde konsolosluga giderdim, cok ters bi surpriz oldu bu. Aralik ayinda turkiyeyi ziyaret etmek istiyordum, butun planlarim alt ust oldu. Yani edevlet bana deseydi giderdim, askerlikle ilisigi yoktur yazinca otomatik tecilli sandim. Simdi basim derde girmeden tekrar tecil ettirmek istiyorum ama turkiyedeki askerlik subesi yardimci olmadi, konsolosluga gitmen sart dedi. Orasi fa randevu vermiyor.

velhasil ben bu isi nasil cozerim? Mevcut vizem 2023 ortasina kadar, oturma ve calisma iznim var ve halihazirda tam zamanli sozlesmeli calisiyorum.

Vakit ayirip cozmeme yardimci olana cay kahve bira pizza ne isterse ismarlarim.

Tesekkurler.

 
maalesef senin durumun için anahtar kelime: torpil
ya türkiyeden bir torpil bulup oradan 3 ay erteleme gibi bişey yaptıracaksın o zamana kadar konsolosluktan hallettireceksin.

ya da ingiltereden torpil bulup konsolosluktan hallettireceksin. bizim los angeles konsolosluğunda ki "hiç bir şekilde" türkiyeye gitmeden halledilemeyecek işimiz bir senatör mektubuyla kolayca çözülmüştü.

bol şans.
  • onurrrrr  (19.10.21 16:54:25) 
tecilin sona erse bile türkiye'ye geldiğinde işe alınma belgeni ve diğer evraklarını yanına alıp pek vakit kaybetmeden askerlik şubesine gidebilirsin diye düşünüyorum. sınır kapısında seni tutup da birliğe teslim edecek değiller. en kötü senaryoda tutanak tutuldu, para cezası söz konusu oldu diyelim. geriye dönük olarak şubeden iptal edilebilir.


  • zgrydn  (19.10.21 17:06:09 ~ 17:06:53) 
Konsolosluğa email atıp öncelikli randevu isteyin.
vermezlerse CİMER'e de şikayet edin

  • spankenstein  (19.10.21 17:15:43) 
japonya'da yaşıyorum. tokyo'daki elçiliğe çalışma belgesi (bu kişi şu tarihten itibaren bizimle çalışmaktadır) ve maaş bordrosu yolladım. hemen erteledir. koronavirüs yüzünden çalışma saatlerini kısaltmışlar. postayla yolladım ben de. bence biraz işi yokuşa sürüyor sizin konsolosluk


  • tavish11  (19.10.21 17:37:52) 
Hocam, bakaya durumuna düşersen bedelli şansın yanar eninde sonunda askere gitmek zorunda kalırsın.

Eğer çözülemeyecek gibiyse ilk sınıflandırma dönemi için kendin başvuru yap bedelli olarak.

Yurtdisinda nerdesiniz bilmiyorum ama şu an 4 bin euroya geliyor bedelli.
  • materyalist imam  (19.10.21 17:44:42) 
Benzer bir durumu 2014 yılında yaşadım, farkında olmadan 1 yıla yakın geçirmişim süreyi, bir otele giriş yaptığımda tesadüfen gbtden ortaya çıkmıştı. Ertesi sabah polis otelden alıp karakola götürdü, tutanak tutuldu. Tutanağı imzaladıktan itibaren 15 gün içerisinde yoklamaya girmezsen veya tecil ettirmezsen hakkında yakalama emri çıkıyor, ek olarak bir miktar para cezası kesiliyor. Ben tutanağı imzalayıp aynı hafta tecil ettirip para cezasını da indirtip 100 tl kadar bir ceza ödeyip halletmiştim.

Uzun lafın kısası en kötü ihtimalle Türkiye'ye döndüğünüzde halledersiniz ufak bir miktar ceza ile.
  • lappuntamento  (20.10.21 01:13:22 ~ 01:29:52) 
Bakayaya kalmak falan bunlar bitti gitti öncelikle. Bir halt olduğu yok, kaçak bile olsan askere teslim olup kışladan kaçmazsan sorun yok. En fazla para cezası yersin, tutup askere götürmüyorlar kimseyi.

Bedelli askerlik yaptım ben bu en son çıkanla, ben de kaçağa düşmüşüm haberim bile yoktu. Şubede bana böyle böyle sen kaçaksın dediler gittiğimde, siz ne alaka yüksek lisans yapacağım dedim. İyi dediler ötelediler bir sonraki döneme, 30'a kadar da öteledim durdum o şekilde.

Para cezası falan dedikleri şey de ödemezsen siliniyor diye biliyorum bundan emin olmamakla birlikte. Bana da çıkmıştı ödemedim, şimdi bakıyorum yok. 2 senede siliniyordu diye bir şeyler duymuştum üzerinden 6-7 yıl geçti bu benim kaçak muhabbetinin.
  • ozzpwnz  (20.10.21 15:33:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.