[]

Citroen C4’leri nasıl bilirsiniz?

Sevgili duyuru sakinleri, yeni bir araba sorusu ile karşınızdayım.
2012 model benzinli/dizel farketmez otomatik vites C4’ler hakkında ne düşünürsünüz? Şu an için aynı modellerde Opel Astra ile C4 arasında kaldık. C4 bir tık daha uygun fiyatlı. Ama etrafımızda hiç kullanan yok. Görüşlerinize talibim, artık sarı sitede gezmekten yıldım. Alalım şu arabayı, siz de kurtulun ben de kurtulayım.



 
2006 C4 kullandim, sevmedim.

Alirken baya hevesliydim, ooo hiz sabitleyici bile var falan diyodum. Ama araba bildigin ucuz.

Kullanirken beni uyuz eden bi kac ornek vereyim; mesela isitmali ayna yoktu benim kullandigim 2006 kasada. Azicik yagmur yagsa yan aynalar iptal.

Cam silecekleri sadece 3 seviye. Normalde genelde arabalarda ilk seviyenin kendi icinde ayarlanabilir seviyeleri var, en yavas olani atiyorum 30 saniyede bir, en hizlisi 5 saniyede bir, sonra ikinci seviyeye gecersin normal hizda mesela 3 saniyede bir, ucuncu seviye en hizlisi. C4’de bu yoktu. Hafif yagmur yagsa bile ilk seviyeye cekiyorsun, her 5 saniyede bir siliyor. E cam kuruyken silecek takiliyor gicirdiyor. Lan bunun yavaslatma secenegi olmaz mi? Yok. Ayar oluyordum mesela.

Sellektor tusu koymamislar abi arabaya. Yani farlari aciyorsun. Ittirince uzunlar yaniyor. Normalde cubugu cektirince uzunlarin yanmasi ama tusun orda takili kalmamasi lazim. Yani cektirip sellektor yapabilirsin veya ittirip uzunlari yakabilirsin. Bunda oyle degil. Cektirme secenegi yok. Yani uzunlari “ac kapa ac kapa” yapamiyorsun. Ben genelde korna yerine sellektor yaparim cevredekileri rahatsiz etmemek icin. Her seferinde uyuz ederdi beni.

Bu ozelliklerin hepsi 2005 fabia’da var bu arada. Hem daha eski hem bi sinif kucuk arabada olan seyler c4’de yoktu. Kullaniciya yonelik detaylar bunlar.

Belki ust kasasinda vardir ama bu c4’un ucuzluk hedefiyle uretilmis bir araba oldugu gercegini degistirmez.

Su an 2010 astra j kullaniyorum, her yonuyle cok memnunum. Benimki bos kasa, Bluetooth radyo ve sis fari yok. Onlarin oldugu kasayi alirsan dort dortluk bi araba olur.
  • icim urperiyor  (19.10.21 12:37:23) 
2 senedir 2012 1.6 ehdi mcp C4 kullanıyorum. epey dolu bir araç bu güne kadar bana çıkardığı tek sıkıntı ön takımın hassas olması. 6 ay - 1 sene içinde önden tıkır tıkır sesler gelmeye başlıyor. sanayiye gidip bakım gerekiyor. iyi yanı yakıtı gerçekten çok düşük. şehir içi 5.5 litre civarı.

bunlar dışında bilinen kronik sıkıntıları

- arka amortisörler epey serttir kasisten geçerken tekme yemiş hissi olur, yavaş geçeceksin.

- mcp şanzıman alışkanlık ister biraz hantaldır, öğrenene kadar yokuşlarda şaşırtabilir ama alıştıktan sonra sorun yok. ayrıca çok az arıza yapar ve tamiri ucuzdur.
  • orpheus  (19.10.21 13:05:16 ~ 13:06:04) 
Sıfır km olarak 2006 dizel manuel c4 kullandim. Ömrümde kullandığım en kalitesiz ve sorunlu araçtı. Ancak yakıt tüketimi ve performansı iyiydi.


  • nhtzmc  (19.10.21 14:02:23) 
Tam belirtitğin modeli ve kasayı yıllarca kullandım. Dizeli inanılmaz az yakan, konforlu ve keyifli bir araçtı. Çok seviyordum. sadece otomatik vitesi biraz sallantılı.


  • roket adam  (19.10.21 17:25:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.