[]

Mac kilidini iPhone ile açma seçeneğini seçemiyorum

Arkadaşlar Mac'te bu seçeneği açamıyorum. Denediğimde Mac; Apple Watch ile iletişim kuramıyor diyor. Nette biraz araştırdım, cihazlara reset attım, wifi/bluetooth'u kapatıp açtım vesaire ama düzeltemedim. Acaba tecrübe eden var mıdır?

iPhone 8
Watch SE
MacBook Air M1 (Big Sur)

Tüm cihazlar en son sürümde, şifreleri var, aynı ağdalar tabii.

 
Saat bileğine takılı iken deniyorsun değil mi? O ayarı açmak istediğinde saatin ekranında "açmak için çift tıklayın" bildirimi çıkıyor olabilir. O dikkatinden kaçıyordu belki.

Bir de mac'in ilk açılışında olmuyor. Uykudan uyanırken kilidi açar sadece. İlk açılışta şifre ister. Parmak izi dahi çalışmaz ilk açılışta.
  • himmet dayi  (19.10.21 08:05:43 ~ 08:14:42) 
Tabii tüm gereklilikleri sağlıyorum, saat bileğimde. Benim problemim saatle açamamak değil, daha o aşamaya bile gelemedim. Mac’teki ayarlardan bu özelliği açamıyorum, saate bağlanırken hata veriyor. Dolayısıyla saate herhangi bir bildirim gelmiyor.

Henüz denemedim ama hepsinde iCloud’dan çıkıp tekrar girip reset atarak bir daha deneyeyim.
  • orient blue  (19.10.21 09:17:48) 
Mac'te kullandığın Apple ID ile telefonda kullandığın aynı mı bir de?


  • himmet dayi  (19.10.21 10:10:15) 
Evet aynı tabii. Her şey olması gerektiği gibi, çözemedim bu işi. Seçeneği aktifleştirebilsem ve çalışmasa anlarım da bu fonksiyonu açamıyorum bile. Eve dönünce dediğim gibi tüm cihazlarda iCloud’dan signout olup tekrar login olacağım. Hatta saati tekrar eşleştireyim. Mac’i de sadece resetlemiştim, tamamen kapatıp açayım bakalım fark edecek mi.


  • orient blue  (19.10.21 10:31:59) 
belki aynı sorunu yaşayan olur diye yazıyorum, düzelttim.

şöyle ki; apple watch'u unpair ettim, mac'te de iCloud'dan sign out oldum. sonra tekrar saati pair edip ardından da mac'te iCloud'a girince o seçeneği seçebildim ve gayet güzel çalışıyor şimdi.
  • orient blue  (19.10.21 22:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.