[]

Macbook Pro m1 max gerekli mi?

grafikle işi olmayan bir yazılımcı için m1 max'e gerek var mı?

10 çekirdekli CPU’ya, 16 çekirdekli GPU’ya ve 16 çekirdekli Neural Engine’a sahip Apple M1 Pro çip

yeterli olmaz mı?
yoksa GPU yu artıran m1 max işlemciyi de kenara atmamak mı gerek? (eğer bir fark yaratıyorsa 7-8 bin lira fark ödeyebilirim. ama ihtiyaç yoksa böyle bir farkı ödemeye de gerek yok diye düşünüyorum)

neural engine ikisinde de aynı diye gördüm (eğer makine öğrenme yazılımlarında bir desteği oluyorsa)

özet: m1 max için 7-8bin lira fark ödemeye değer mi?

 
bence m1 pro 10 çekirdek (1 yükseltilmiş) genel pro kullanıcıya ok bi alet.

Pro max gpu olarak kopmuş vaziyette gibi gözüküyor.

~(ram alabildiğine koyma fikrim devam ediyor 32 ise 32 64 ise 64 :D)
  • hedep  (18.10.21 21:23:54 ~ 19.10.21 00:59:42) 
kağıt üstünde bakarsak hedep haklı ama benchmark'ları bekleyip öyle karar vermekte fayda var diye düşünüyorum.


  • roket adam  (18.10.21 23:23:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.