[]

Minecraft 5 yaşındaki çocuk için uygun mu?

Oyunu bilmiyorum. Nasıl bir oyun? 5 yaşındaki çocuk oynamalı mı? Savaşlı, silahlı, canavarlı oyunlar yerine ideal midir?




 
uygun. yaraticiligini gelistirebilir

simdi dusundum de ben 5 yasinda diablo oynuyordum vay be :d
  • nibba  (18.10.21 12:45:09) 
bence değil. yaratıkların seslerini korkutucu buluyorum ben. daha temiz bir versiyonu varsa olur.


  • yviene  (18.10.21 13:08:26) 
günümüz çocuklarını ekrandan tutmak uzak ama 5 yaş bana bu tür oyunlar için çok küçük geliyor. illa pc oyunu oynayacaksa en zararsızlarından biri minecraft olabilir zaten bazı özel okullarda ilkokul düzeyinde kodlama vs derslerde minecraft oynatıyorlar. tabii o öğrenciler 8+ yaş oluyor.


  • south park in kapusonlu uyesi  (18.10.21 13:21:29) 
5 yaşındaki bir çocuğun herhangi bir video oyunu oynaması yanlış. Daha somut şeylerle oynaması lazım ki motor becerileri gelişsin sosyal kabiliyeti olsun.


  • bana kedicik derdi  (18.10.21 13:24:24) 
5 yaş için emin değilim ama minecraft çocuğun hayal dünyasını geliştiriyor bence ve benim bile bilmediğim pek çok şeyi biliyor oynayan yeğenim. çok bilgilendirici (genel kültür anlamında) bi oyun.


  • naksidil  (18.10.21 14:00:57) 
Arkadaşımın 6 yaşındaki oğlu zombiler, creeper'lar, örümcekler altına s*çmıştı. Tam olmayabilir uygun.

~Korkar yazılmasını anlamamışlar. Çevremde herhangi bir şeyden tırsınca gecelerce uyuyamayan ve ebeveynlerini uyutmayan çocuklar var, çok nadir bir şey değil bu. Olabiliyor böyle şeyler.
*Öyle çocuk psikolojik yardım alsın normal değil diyeceklere önden not gerekli danışmanlığı da alıyorlar efendim.
  • hedep  (18.10.21 14:03:22 ~ 14:17:58) 
bence uygun bi oyun. Yaratıcılık ve genel kültür açısından da faydalı olabilir. Ayrıca 5 yaşındaki çocuğa oyun oynatmayın ya da korkutucu olur vs diyenleri de anlamıyorum. Gidip outlast falan oynatmıyosunuz yani alt tarafı minecraft'taki iki iskelet, iki creep korkutucu dediğiniz, bu yaştaki çocuk da ondan korkmaz ya da bi korkar iki korkar üçüncü de alışır. Piksel piksel sevimli görünen yaratık bunlar yani bi korkuya neden olmaz :)


  • nundu  (18.10.21 14:06:07) 
Uygundur,hiç düşünmeden izin verebilirsiniz


  • cakmayazar  (18.10.21 18:14:27) 
Lütfen yapmayın. Etrafınızdaki çocuklara bakın dünyadan soyutlanmı ekrana bağımlı haldeler.

5 yaşındaki çocuğun ekranla işi olmamalı. Şimdi birçok insan kanıtlanmış bir araştırma yok diyecek ama içeriği ne olursa olsun, ekran süresi arttıkça adhd gibi dikkat bozukluklarının da arttığına dair tezler var. Elbette doğrudan sebep değil, ama biz bile sosyal medya kullanımımızdan bunu fark edebiliriz. Sosyal medyayı, telefon uygulamalarını vs. kullanmadan önce oturup saatlerce bir kitap okuyabilirdim. Şimdi afakanlar basıyor.

Çünkü sürekli refresh etme isteği duyuyorum. 5 yaşındaki çocuğun zihinsel gelişimi için çok verimli olacağını sanmıyorum erken yaşta tabletle & bilgisayarla tanışma.

bir de şöyle bir gerçek var, bize çocukken oynatılan oyunların ve oyuncakların sebebi var. Yani sırf oyalamak için oyun hamuru tutuşturmadılar elimize. O hamurlar motor beceriler denen temel fonksiyonları geliştiriyor. tutma, çekme, parmakla sıkma vs gibi.

O yüzden çocuklar ekran başında zaman geçirdikçe bu tarz becerileri geliştiren oyunlardan da kopuyor ve motor becerileri zayıflıyor.

O yüzden çocuğunuzla vakit geçirin. Onunla oynayın, lego alın mesela. O legoyu söküp takmak bile inanılmaz bir beceri. basit gibi görünen detaylar bunlar ama, çok çok önemli. Hayal gücüyse hayal gücü.

"Şimdi devir teknoloji devri çocuklar erken yaşta öğrenmeli" falan diyenlere de aldırmayın. "Bizimki 2 yaşında tableti açıyor kapatıyor, uygulama crackliyor" diyenlere de bakmayın. Bunları söyleyenlerin hepsinin çocukları bütün ergenliklerini fortnite ya da pubg oynayarak geçiriyor. Teknolojiyle tanışıklıkları bu kadar:) Öyle 5 yaşında tablet kullandı diye elon musk olmuyor yani kimse. Dikkatinizi çekerim elon musk da 5 yaşında bilgisayarla oynardım demiyor. Küçüklüğümden beri manyak gibi kitap okurum diyor.

Not: Bir gamer olarak söylüyorum bunları.
  • anten  (18.10.21 22:27:16) 
@anten ben de senin gibi düşünüyordum ama pratikte öyle olmuyor. çocuğun oyun oynamasını engellemek için evdeki herkesin akıllı telefonları tamamen ortadan kaldırması gerekiyor. büyük şehirde de bu zor oluyor. onun yerine günde maksimum iki saat oyun oynayınca geri kalan zamanda kafası daha rahat oluyor. arkadaşlarında görüp kendi yapmayınca içinde uhde oluyor.
ben de diyorum madem bir şekilde oynayacak bunun yararlı olanları da vardır. satranç kursuna giden çocukla minecraft oynayan çocuk çok farklı görünmüyor dışarıdan bakınca. bir cs değil sonuçta. kısacası düzgün bir yerinden başlasın.

  • silver apple  (19.10.21 11:44:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.