[]

Psikiyatri ilacı yazdırma meselesi

Merhabalar,

Çalıştığım kurumda birisi haksız yere işten atılmış ve adam bipolar hastasıymış. Sosyal güvencesi de olmadığı için ilaçlarını yazdıramıyormuş, içlerinde diazem de olan birkaç ilaç var.

Bu ilaçları parayla zaten satın alamıyoruz bildiğim kadarıyla. Ben kendim gidip yazdırayım desem hem zaten randevu bulunmuyor hem de bu ilaçları yazdırmak kurumda benim aleyhime işler. Aile hekimleri de yanlış bilmiyorsam ilaç raporu olmadan yazmıyor.

Acaba bu arkadaşa yardım edebilmenin bir yolu var mı? Çalışamıyor işsiz, atak günlerindeymiş, adamı tanımadığım için sadece bana gelen bilgiyi aktarabiliyorum.

Acaba bildiğiniz meşru yollar var mı veya en kabadayısı ne yapılabilir, ben bu konuları hiç bilmiyorum. Bilen var mıdır?

 
daha önceki raporu ile gidip aile hekimine yazdırsın işte?


  • rose parks  (17.10.21 23:40:28) 
işten çıkalı 100 gün olmadıysa sigortası devam ediyordur. yoksa da gss işlemeye başlamıştır. hiç geliri yoksa hemen gelir testine başvursun sonra gss üzerinden muayenesini olup ilaçlarını yazdırabilir ama başvuru ve testin sonuçlanması biraz vakit alacaktır. testi beklemeyeyim derse veya geliri varsa hiç gelir testiyle vakit kaybetmeden direkt primi ödeyip yine ilacını yazdırabilir.


  • hadsafhada  (17.10.21 23:43:53) 
@rose parks

Aile hekimine yazdıramamış. Kesinlikle yazmamışlar. İşsizlik sigortası da yok sanırım.
  • muhayyer divan  (17.10.21 23:44:31) 
@hadsafhada

Teşekkürler, adamın durumu nedir tam bilmiyorum, ileticem bu mesajını. Sağ ol.
  • muhayyer divan  (17.10.21 23:52:32) 
Bilmiyorum sadece bana anlatılanı söyleyebiliyorum. Diazem denince bi şaşırdım zaten. Galiba hipomani döneminde. Bir reçetesi elime geçti. Aynı ilacın bir 5 mg'lık bir de 15 mg'lık olanını yazmışlar. Ayrıca depakin ve diazem var. İlaç fazla bilmem ama diazem'e çok şaşırdım.


  • muhayyer divan  (18.10.21 00:02:17) 
Sigortası olmasa bile hastanede ilaç yazdırabilir, gss'si olmayanlar yanılmıyorsam en son 7 lira mı bir ücret ödeyip alabiliyordu. Ben sigortam yokken böyle alıyordum ilaçlarımı. Herhangi bir devlet hastanesine gidip girişte sorsun, yönlendirirler.


  • hayirsiz  (18.10.21 00:42:23 ~ 00:42:58) 
bu arada yazmayı unutmuşum, yıl sonuna kadar prim borçlular da ufak bir meblağ ödeyip muayene olabiliyorlar kamu hastanelerinde. o şekilde de gelir testi veya prim ödeme vs. ile uğraşmadan hastaneye gidebilir fakat bu şekilde yapılan muayenelerdeki reçeteleri sgk ödemiyor. ilacı cepten alması gerekir bu durumda.


  • hadsafhada  (18.10.21 00:44:45) 
İşyeri tarafından işten cikarildiysa işsizlik sigortası/primi için de başvurabilir işkur üzerinden. Onun şartlarını sağlıyorsa ve alabilirse zaten en az 6 ay sigortalı olur ve GSS priminden de muaf olur


  • encokbenisevinnolur  (18.10.21 00:54:46) 
parayla alabilir. sadece bir psikiyatri kliniğine gidip 7 tl verip muayne olacak ve reçetesini yeniletecek.


  • orpheus  (18.10.21 03:42:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.