[]

Engelli sağlık raporu olası dezavantajları

Yarın kardeşim engelli sağlık raporu almak için muayene olacak. Bugüne kadar sağdan soldan sorduk bilinen bir dezavantaj duymadık ama bir de buraya sorayım, hatta daha spesifik bir sorum olsun,

engelli raporu alan birisi artık istese de engelli kontenjanı dışında çalışamaz mı? Özel kurumlar veya kamu kurumları farketmez.

Kendisi yeni lisans mezunu ve özellikle özel sektörde iş bulmaya bilgi birikimi vb. konularda yeterli birisi. Özel hayatında belki bu engeli bazı konularda kendisine zorluklar çıkarabilecek bir durum.

Bir iş başvurusu yaptığında hayır sizin engelli raporunuz varmış, sizi sadece engelli kadrosunda istihdam edebiliriz derler mi kısaca, teknik olarak.

 
Erkekse askerlik yapmadığı için başvuru aşamasında ya da mülakatlarda karşısına çıkabilir. Fiziksel bir engelse ehliyet alamama ihtimali de var.


  • dissendium  (17.10.21 22:19:34) 
bir dezavantajı yok, aksine istihdam için hayli avantaj sağlar. engelli kadrosunda çalışmak zorunda değil. zaten raporunu ibraz etmezse kimsenin de haberi olmaz şu anki yapıda. avantajı kullanmak için engelli olduğunu belirtmesi gerekiyor. beyaz yaka bir kadro için kendisiyle eş bir aday karşısında engelli kadrosunu nitelikli bir çalışana kullanacağı için şirketin gözünde öne geçer mesela.

askerlikten muafsa yapmış olandan bir farkı yok şirketlerin gözünde. bir işi yapamayacak ya da ehliyet alamayacak fiziksel bir durum varsa rapor olup olmaması bir şey değiştirmez zaten.
  • hadsafhada  (17.10.21 22:41:30 ~ 22:44:58) 
@hadsafada

Bizim derdimiz elimizdeki seçeneklerin kısıtlanmaması. Çünkü aslında eğitim hayatında falan engelinin problemini büyük oranda yaşamadı. Hakettiği avantajlara kavuşsun derken dezavantajlı duruma düşmesini istemeyiz.

Verdiğiniz yanıttan ise bir dezavantaj söz konusu değil diye anlıyorum.
  • eksisozlukokuryazari  (17.10.21 22:58:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.