[]

macbook'unuzu şarjda mı kullanıyorsunuz?

ilk defa kullanmaya başladım. genelde dışarda olduğumdan prizde kullanmıyordum. ama artık eve geçeceğimden evde sabit kullanacağım. bilemedim prizde mi kullanmak daha sağlıklı prizden çıkarmak mı?

mesela cep telefonlarını prizde kullanmayı hiç tavsiye etmiyorlar. pili gereksiz yorduğundan ve pil ömrünü düşürdüğünden. hatta iphone'lardaki pil sağlığının düşmesinin en önemli sebeplerinden biri şarjdayken telefonu kullanmak diye okumuştum.

peki macbook'larda nasıl olacak? nasıl kullanmalı?

 
genelde şarjda kullanıp arada doldur boşalt yapmak daha iyi.

şarjda kullanırsan pilin ömrü daha geç biter. döngü sayısı az olur.
  • jelly bear  (17.10.21 17:27:40) 
teoride @jelly'nin dedigi gibi ama pratikte, surekli sarjda kullanirsan macbook pilleri şişiyor 1-2 seneye, degistirmek gerekiyor. surekli sarjda kullanma.


  • robokot  (17.10.21 17:49:10) 
Genellikle sarjda kullaniyorum. Ama ayda 1 falan doldur bosalt yapmak lazim.


  • nuevo  (17.10.21 17:55:08) 
şarjda kullanıyorum çünkü çalıştığım uygulamaların bazılarında lütfen şarja takın falan diyor, mesela logic pro x.

macler çok performans isteyen uygulamalarda adaptöre takılı bile olsa kendi şarjını tüketebiliyor.

mesela atrıyorum bi oyun açtın, fanlar hep yüksek devirde çalıştı falan masa üstüne döndüğünde şarja takılıyken pilin yüzde 80 e düştüğünü görebiliyorsun. render türevi şeylerde de böyle.
  • killerbee  (17.10.21 18:17:33) 
Eğer M1 Chip'li yeni bir MacBook ise hiç düşünmeden sürekli şarjda kullanabilirsiniz,
Pil sağlığı için kendisi otomatik şekilde pili şarj edip etmemeyi ayarlıyor.

  • michael_knight  (17.10.21 18:39:26) 
air'e 7 senedir cycle yaptiriyorum, 1300 cycle olmus hala full sarj ile 3 saat rahat gidiyor. 1000 cycle omru var bu arada, %30 gecmis vaziyette.

artik piller cycle istemiyor diyorlar ama emin degilim, sifir alsam yine cycle yaptiririm herhalde.
  • cooperr  (17.10.21 18:52:59) 
hiç şarjda kullanmıyorum.

%20'ye düşünce, 3-4 günde bir şarj ediyorum sadece.

m1 air.
  • chezidek  (17.10.21 20:15:30) 
sarji az olmadigi surece hicbir zaman sarjda kullanmiyorum. angarya cekemem.
MBA 2013, ikinci pil. 3-4 saat rahat gidiyor.

  • yoggi  (18.10.21 13:16:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.