[]

Ev alma fikri? (İstanbul)

Kardeşime 3+1 bir ev bakıyoruz. Kriterleri evin site içi olması, deprem dayanıklılığı, kira getirisi ve çocuklu aileye uygunluğu(yakında park olması vs) ve tabiki evin kısa/ orta vadede değerlenme potansiyeli.
Darüşşafaka, Kozyatağı, Ataşehir, Levent, Yeni Levent ve Göztepe gibi eli yüzü düzgün semtler içinde hangi semt gelecek potansiyelini de göz önünde bulundurarak seçim sebebidir?

Bizzat Darüşşafaka’da bulunan sitelerdeki 3+1 evlerin son 1 senede 1 milyon seviyesinden 2 hatta 3 milyon seviyesine arttığını, kiraların x1.5/x2 arttığını ve şu an neredeyse satılık düzgün 3/5 ev dışında ev olmadığına şahit olmuş biri olarak, Darüşşafaka özelinde,
1- Emlakcıların “rakamlar artmaya devam edecek, aldınız aldınız” söylemlerini dikkate almak mantılı mıdır?
2- Şu an alım için doğru bir zaman mıdır?

Bütçe: 2 milyon civarı.

Teşekkürler

 
bence istanbulda en yasanasi semt kadikoy bu yuzden goztepe diyecegim. standarti levent kadar yuksek degil ama dengeli ve aile olarak yasamak icin cok guzel. goztepeyi genisletip sahrayicedit ve erenkoye de bakilabilir. hayirli olur ins simdiden


  • ala09  (17.10.21 14:07:02) 
Uzman degilim, yatirimci degilim.

Kira fiyatlari herkesin malumu, fezaya ucmus durumda. Satilik ev fiyatlarinin o olcude artmadigini goruyorum. (Faiz oranlari cok yuksek oldugu icin orta gelirli vatandas ev alma isine giremiyor. 2-3 sene once ev alma muhabbetleri eksik olmazken simdi kimse ev bakmiyor.-dedigim gibi benim gozlemlerim bunlar)

Yatirimlik asla almazdim ama oturmak icin cok kredi cekmeyecek sekilde alirdim ben olsam. Bu arada yeni konutlar eskisi kadar olmasa da yine yapiliyor fakat demirinden betonuna her sey o kadar pahali ki arz saglansa bile yeni evlerin de ucuza satilmayacagi cok belli.

Olur da secim oncesi yine bi kredi dusurme operasyonu yaparlarsa zaten su anki fiyatlar da hayal olur.

Fikrim bu kadardi. Saygilar :)
  • brkylmz  (17.10.21 14:08:43) 
Alım için her zaman iyi zamandır. Ev fiyatları orta vadede asla düşmeyecek. Belki artış hızı yavaşlayacak ama hep artmaya devam edecek. Düşecek balon patlayacak diyenlere inanmayın. Alma durumunuz varsa hemen alın. Senelerdir düşecek düşecek diye millete ev aldırmadılar. Alın sonuç bu. Net söylüyorum her sene ev fiyatları artmaya devam edecek. En az 20 tane sebep sayabilirim. Düşmesi için ise sebep yok.


  • adwokat  (17.10.21 16:58:08) 
2 milyonu 1 ay vadeye koysan tl mevduata 29 bin lira faiz getirisi var
2 milyonluk bir evin sana getireceği kira getirisi ise max 5-6 bin.
yani 2 milyon lira senede 360 bin getirir 6 senede de kendini 2 ye katlar sadece tl mevduatta.
Bunu dövize altına koysan 3 senede max double yaparsın o parayı.
o yüzden ev alayım kira getirsin kafası çok mantıklı değil.
ev fiyatları da her sene artıyor ama kesinlikle döviz altın kadar artmıyor kesin bilgi 4 sene önce aldığımız evi yeni sattık.
  • rentts  (17.10.21 18:26:45) 
1- evet.
2- paranız varsa, evet. bu çok göreceli bişey. ne durumdasınız finansal açıdan, ev almazsanız parayı nerede nasıl değerlendireceksiniz bunlara göre değişir. ancak alabilecek gibiyseniz ve konaklamak için gerekliyse evet, almalısınız.

  • rewlack  (17.10.21 18:49:56) 
1 - evet
2 - dogru zaman aslinda senin hazir oldugun zamandir.

Kira konusunda birkac sey soylemek lazim. Bence oturmalik ev alacaksan kira getirisine cok bakmayacaksin. 2 milyonluk evi bugun kiraya versen 5-6 bin lira kira isteyeceksin. O parayi verebilen adam zaten ev kiralamaz direk alir. Sana aslinda o parayi veremeyecek ama orada oturmak isteyen adam geliyor, 3 ay duzgun oduyor sonra sektirmeye basliyor.

Bir tane atadan kalma daire var 10 senedir kiracilar bezdirdi satmaya karar verdik, 4 kiraci degistirdik bir tane duzgun zamaninda odeyen cikmadi. 2-3 ay geriden geliyorlar, adami ariyorsun acmiyor. Colugu cocugu var cikartmak da istemiyorsun aciyorsun. Bezdiriyorlar. Ev sahibi olmak yufka yurekli adam isi degil.

Kira isi 5-10 tane mulkun varsa mantikli. Bir tane avukat tutacaksin birak o ilgilensin, senin umrunda olmayacak. Obur turlu malinla rezil oluyorsun.
  • cooperr  (17.10.21 19:00:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.