[]

Açıklanan vaka ve ölüm sayılarına inanıyor musunuz?

sb




 
takip bile etmiyorum. o kadar inanmıyorum.


  • sutlu nescafe  (16.10.21 22:29:07) 
tr resmi mercilerince açıklanan hiçbir şeye inanmıyorum.


  • rewlack  (16.10.21 22:39:35) 
ipin ucu o kadar kaçtı ki, bu saatten sonra o sayılar nanay.


  • makarnavodka  (16.10.21 22:58:57) 
sağlık bakanı çıkıp benim adım fahrettin koca dese şüphe duyarım o derece.


  • guitarissimo  (16.10.21 23:01:04) 
İnanmıyorum ama artık çok ilgilendiğim de söylenemez açıkçası. Yoğun bakımlar dolmadikca, sağlık sistemi cokmedikce bu şekilde devam edeceğiz zaten. Kaldı ki aşı olduğu sürece yoğun kısıtlamaya gidilmeyecek dünyanın hiçbir yerinde. Dolayısıyla gün içinde telefonuma gelen bildirimden ibaret oldu o sayılar benim için.


  • fraise  (16.10.21 23:32:22) 
Ben inanıyorum. Yani özellikle bir manipülasyon yapıldığını zannetmiyorum, çünkü dünyanın geri kalanıyla tutarlı oranlara sahip verilen rakamlar.

Asıl sıkıntı yapılan test sayısı. Yani hiç test yapmazsan hiç case olmaz, şimdikinin 10 katı test yaparsan da 10 kat fazla vaka olur. Rakamlara bakarken onu göz önünde tutmak lazım.
  • plutongezegendegilmi  (16.10.21 23:44:05) 
Ölüm sayıları doğru ya da doğruya yakın olabilir ama vaka sayısı kesin bilgiden daha uzak çünkü sonucu etkileyebilecek bir çok neden var.


  • Erva  (16.10.21 23:54:49) 
şu noktada rakamları manipule etmenin pek bir anlamı kalmadı. aşılama rakamı iyi, yoğun bakımda yer var, kapanma vs gibi bir durum yok, turizm beklentisi de yok.

geçmişte açıklanan ile gerçek rakam arasında 2-3 kat fark olduğuna inanıyorum.
  • orpheus  (17.10.21 05:38:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.