[]

Araba düşük hızda tuhaf hareketler yapıyor

Geçen sene çok yavaş trafikte birinci vitese takardım, sonra ne debriyaj ne gaza basardım, kendi kendine sakince giderdi, 5-10 km hızla.

Şimdi öyle olmuyor. Araba birinci vitesteyken ve hiçbir pedala basmıyorken şunlar oluyor: Hani araba stop ederken ileri geri gider titrer ya, onun gibi oluyor. Stop etmiyor, ama edecek gibi neredeyse.

Mecburen sürekli debriyaja basıyorum, sonra tekrar arabayı hızlandırıyorum, tekrar debriyaja basıyorum...

Arabada değişen bir şey yok. Ne olmuş olabilir?

 
Rolanti düşmüş gibi geldi. Mevsim değişince olur. Broadway olsa cikleyi çek hafif derdim


  • top_secret  (16.10.21 17:09:04) 
debriyaj balatası bitmiş olabilir.

www.otopratik.com.tr
  • false pretension  (16.10.21 17:16:22 ~ 17:17:11) 
Filtrelerle ilgili sıkıntı olabilir son bakım üzerinden uzun zaman geçtiyse tekrarsan bir bakım yaptırmanızı tavsiye ederim


  • apocalipy  (16.10.21 17:38:25) 
baskı balatayı bitiriyor olabilirsiniz. bahsettiğiniz kullanma yöntemi tam olarak bunun nedeni imiş (başkasının yalancısıyım).


  • zgrydn  (16.10.21 18:59:38) 
Buji.


  • abuzer  (16.10.21 19:05:23) 
Dostum bir ateşleme sikintisi var buyuk ihtimal. Buji veya bobinler sikintili. Buyuk ihtimalle de bujidir bobin değil.
Baski balata oldugunu sanmıyorum. Bujilere baktir.

  • stavro  (16.10.21 19:52:37) 
Yukarıda yazıldığı gibi çok fazla sebebi olabilir. Öyle ki piston arızası bile olabilir.

Basitten ilerlemek lazım. Bujiler, buji kabloları, gaz kelebeği temizliği, direkt enjeksiyonlu motor ise subap kirlenir onun temizliği, oksijenmetre arızası diye gider.
  • bana kedicik derdi  (17.10.21 00:32:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.