[]

Askeriyede İngilizce kitap okumak?

Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda askere gideceğim. Yanımda İngilizce romanlar ve sözlük götürmek istiyorum. Sanırım kitapların orada gösterilip onaylatılması gerekiyormuş. Acaba İngilizce kitap ve sözlük götürürsem, bunlara izin verirler mi? Bir de 10-12 kitap götürmek mantıklı mı sizce?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


 
Ne olarak gittiğinize bağlı. Kısa dönemseniz böyle bir hata yapmayın. 12 kitap koyacak dolabınız olmayacak. Ben çarşı izinlerinde D&R'dan alıyordum her hafta sonu istediğim kitabı. Bizim birlikte kitap onaylama falan yoktu. Nizamiyede gösterip geçebilirsiniz.


  • dissendium  (16.10.21 16:50:45 ~ 16:51:17) 
Evet kısa dönem olarak yapacağım. 6 ay uzun geldiği için 10-12 kitap demiştim. Sadece sözlük ve 2-3 tane İngilizce kitap alsam da olur aslında. El koyulmasın benim için yeterli.


  • addicted to you  (16.10.21 16:56:53) 
yapacağın göreve bağlı.sanırım 6 ay lık falan gidiyyorsuunuz eğer gececi bi iş yaparsanız çok zamanınnız olur. ama 20 gün için çok mantıklı değil.

kitap onaylatma ise çok siyasi falan bi kitap değilse kimse sallamaz zaten.

ama acemi birliğinde çok zamanın olmaz zaten.ama dolap konusunda çözüm bulursun, ben valizime koyuyuyordum kaldırıken, lazım olunca gidip alıyordum oradan bu tarz şeyleri.

edit : 6 ay ise acemilikte çok zamanın olmaz zaten akşam bikaç saatin olur ama bikaç tane götür, el falan koymazlar merak etme.
  • high hopes of the sozluk  (16.10.21 16:57:11 ~ 16:59:17) 
Gittiğin yere göre değişir hocam.

Zaman olmaz diyenler muhtemelen pandemiden önce yaptılar askerliği. Hem acemide hem ustada ilk gittiğinde izolasyona alıyorlar baya bi sure koğuşta yaratarak geçiyor.

Benim bölük valiz hanesi 7/24 acıktı o yüzden dolapta yer olmama gibi 1 durum söz konusu olmuyordu. 1 de ağırlık yapmasın diye giderken yanımda götürmeyip sonradan kargolattim ben bölük astsubayı sadece gelen kitaplara bakıp arada kendi okudukları var mı diye bakmıştı.

El konsa bile çıkarken geri verirler diye düşünüyorum. Veya evine kargolatirlar.
  • materyalist imam  (16.10.21 17:03:31) 
Çok teşekkürler :) Ben el koyarlar, boş yere kitapları götürmüş olurum diye düşünmüştüm. İçim rahatladı.


  • addicted to you  (16.10.21 17:04:22) 
imam doğru söylüyor pandemiyi unutmuşum ben zaman olabilir aslında şimdi.ama acemilikte de eşya vericekler 12 kitap çok yükün olabilir ustalığa giderken.aynı yerse ama bence götürebilirsin o zaman şimdiden


  • high hopes of the sozluk  (16.10.21 17:05:42) 
@materyalist imam, çok teşekkürler. Ben de sonradan kargolatayım daha iyi olur. Hepsini bir anda götürmeye gerek yok o zaman.


  • addicted to you  (16.10.21 17:10:47) 
Ben de salgın öncesinde yaptım, 2019 yılında. Depo olayı doğru. Depodaki çantanda bırakabilirsin ama yine de 12 kitapla gitmeni tavsiye etmem. Kitapçı olan bir şehirse zaten oradan alabilirsin. Zaten telefon götürünce kitapla pek ilgilenmiyorsun.


  • dissendium  (16.10.21 17:14:50) 
Çarşı izni olmuyor ki, kitapçıdan gidip alamaz.


  • elorelia  (16.10.21 17:27:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.