[]

Motor ısıtma bujisi hakkında

merhaba, araç motor uyarısı olunca ustaya bırakmıştım aracı. ısıtma bujilerini değiştirmeye çalışmış 3'ü kırılmış. motor kapağını sökmeyelim o basınçla atar dedi, 1 aydır arada yüksek devir kullanıyorum atmadı. Motorun verimi düştü gibi bir de yüksek hızda titreme yapıyor. Var mıdır bunun motoru sökmeden çözümü allah rızası için bi akıl verin. ford fiesta tdci, konum Antalya




 
benim arkadaşlar motor tamircisi(araba motoru) elbet böyle şeyler oluyor müşteriyi madur etmemek adına bütün masrafları da kendileri karşılıyor.
ya da baştan söylüyolar böyle böyle bu kırılır, masraf açarız ona göre göze alıyorsan yapalım ya da ellemeyelim diye.

silindir kapağı sökülmeden olacak bişeyse rektefiyeci gelip yapıyor, yoksa silindir kapağına söküyolar, conta setini falan alıyolar cepten. senin set 400 lira civarı netten baktım, silindir kapağında hiç bir sorun olmasa bile sök temizle conta tak, yağ koy 600 falan malzemesi tutar.

ulan birini kırdın ötekileri ne elliyon çıkarmadan. belki rektefiyeci geldi üstünde sökemedi. silindir kapağı sökülcek dedi seni de salladı adam masraf ona kalmasın diye.

sizin usta çok tırtmış böyle bişey olamaz yani.

arkadaşın dediği matkapla delip içine kılavuz açıp şu şekilde çektirmeyle çıkartmak.

www.youtube.com

ama her aracta yer müsait midir? çektirme takmaya matkap sokmaya yer var mıdır, sökülmesi gerekir mi gerekmez mi hiç bilmiyorum. belki silindir kapağı üstünde kalcak ama motoru indirip yerde yapacaklar.

en kötü ihitimal de delip kılavuz çekerken falan iyice tahrip edip daha kötü duruma sokmaları ihtimali.
  • killerbee  (16.10.21 16:06:19 ~ 16:14:34) 
motoru sökmek silindir kapağını sökmekten çok daha kolay ve az masraflı
lap lap lap 15 dakikada alıyolar aşağı.

motor üstündeki sensör ve enjektör vb kabloları söküyolar, şanzımanı ayırıyolar, karter sökülüyor o kadar. karter sökülünce yağ da değişiyo tabi ama motor ustası için problem değil yani bu olay. masraf olarak sadece yağ parası yazar.

kıran usta gözünden baktım olaya masrafsız derken. yoksa sen yaptırmaya kalksan bi dünya para isterler orası ayrı.
  • killerbee  (16.10.21 16:21:45 ~ 16:24:55) 
İlk iki cümleyi okuyunca "araç focus mu?" diye ayzacaktım ama fiesta demişsiniz zaten :)

Bunlarda meşhurdur bu mevzu, sizi önceden uyarması lazımdı "bak kırılırsa karışmam" diye.

Yanlız motor verimi, yüksek hızda titreme filan bunlar bunla alakalı değil. Kızdırma bujisi soğukta ön ısıtma için işe yarar, yazın hiç lazım bile değil.

@killerbee +1

Tıkmak çektirme veya benzer yöntemlerle çıkartan çok usta var, söktürmeyin hemen kapağı filan. Sanayide sorun soruşturun yapan bir tornacı bulursunuz.

Gerekirse Ankara'ya şaşmaz'a gidersiniz.
  • John Bloor  (16.10.21 17:12:47) 
kendi atar diye bişey yok. attığı anda yolda kalırsın. ayrıca kızdırma bujisinin sağlamlığını ölçü aleti ile bakarak görebilirsin. sökmeye gerek yoktu.

kızdırma bujisinde arıza olsa araç sadece soğukta çalışmakta zorlanır ama bir defa marş alıp 1-2 dakika çalıştığında motor içi ısınacağı için artık bir farkı olmaz. aşırı soğuk bir ilde yaşamıyorsan kızdırma bujisi gerekli olmayabilir.

kızdırma bujilerinin oraya bak yağ kaçağı görüyor musun.
  • orpheus  (17.10.21 05:45:34 ~ 05:48:20) 
şimdilik yağ kaçağı yok. bi tanesi ucundan kırılmış vida kanalı nasıl açılacak bilemedim. sabah ilk çalıştırmada 5-10 derece iken de yanıyor buji ısıtma simgesi.
-10 derecelik havalarda da 1 tanesi yeterli olur o zaman ilk ateşleme için?

teşekkürler cevaplar için
  • piranase  (17.10.21 14:19:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.