[]

Erkek arkadaşın dolduruşa gelmesi

Merhaba. Erkek arkadaşım akrabalarından ve aile dostlarından ilişkimiz hakkında duyduklarıyla dolduruşa geliyor ve bana yükleniyor. Sen bana değer vermiyorsun. Benle evlenmek istemiyorsun diye. Çok ağır sözleri de oldu. Evlenmek istiyor ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Şu an bu konularda dolan insan, ilerde başka konulara da dolabilir. Siz olsanız ne yaparsınız?
Aile bağları da çok kuvvetli. Onlardan uzaklaşabileceğini sanmıyorum.



 
Aile bağı kuvvetli bir insanla sittin sene beraber olamazdım ben.


  • bana kedicik derdi  (16.10.21 12:19:03) 
@beyaztenlikız evlilik için şu durumda ne yapacağımı bilmiyorum dediğine göre ailesi çokta haksız sayılmaz gibi duruyor.

@bana kedicik derdi onu büyütüp yetiştiren ailesine bağlanamamış biri sana nasıl bağlansın
  • srjkvon  (16.10.21 12:30:45) 
ailesinin ve akrabalarının lafına bu kadar takılan hatta dolduruşa gelen erkekle bırak evlenmeyi sevgili bile olmam.


  • rose parks  (16.10.21 13:03:08) 
Ailesinin dediklerinden etkilenecek hayatını onların merkezine koyacak erkek olsun kadın olsun kişiyle evlenilmez. Bir de milletin dolduruşuna gelip ilişkisinin bitmesi gerek bu erkeklerin sonraki ilişkileri için öyle ders alabiliyorlar ancak.


  • Hallegadola  (16.10.21 13:34:15) 
Ailesine bağlı olması başka ama onların dolduruşuna gelmek başka bir durum bunu ayırt etmek lazım önce. Kişi ailesine bağlı olsa da farklı bir bireydir, hele ki böyle kişiyi ilgilendiren evlilik konularında ailenin ortak kararıyla hareket etmek saçma bir durum.
Aile dolduruşuyla hareket eden çoğu insana bu durumun hatalı olduğunu anlattığınızda aile bağlarının kuvvetli olduğu gibi garip bir korelasyon kurarlar. Ama ailem ailem diye tutturdukları aileye baktığınız zaman anne baba ve kardeşlerden oluşan çekirdek aile olduğunu görürsünüz. Genellikle amcalar dayılar ve büyükler bu bağın dışında kalır.
Ama yine garip bir şekilde çekirdek ailenin önemini "kavramış" bu kişiler kendi çekirdek ailelerini kuracaklarının farkına varamazlar.

Çoğu durumda da çok bağlandığı anne babasının kendi ailesi dışından hiç bir dolduruşa gelmeyip kendi ailelerini ilgilendiren mevzulara başkalarını karıştırmadığını zaten aile bağlarının bu yüzden güçlü olduğunu farketmezler.

Ailesine bağlı bir insan dediğiniz zaman aklımıza insanın eşi ve çocukları gelir. Annesi babası ikinici planda olmalıdır. Annesi ve babası için ailesine bağlı dediğimizde anladığımız durum gibi.
Bu dengenin kırılma/değişme noktası evlilik olduğu için yine tam bu noktada böyle sıkıntılar çıkabiliyor.

Soruya cevap; Böyle bir durumda bu paradoksu anlatmaya çalışırdım. Kavgaya mahal vermeden. Eğer böyle kritik noktalardaki fikirlerimiz uyuşmuyorsa ya da anlatamıyorsam anlaşamıyorsak zorlamazdım.
  • diyanet takvimi  (16.10.21 13:49:14) 
Bknz manipülasyon
Bkzn psikolojik şiddet
Baknz ilişki içi mobbing
  • rewlack  (16.10.21 13:56:42) 
Öyle insanarla yapılan evliliklerde ya madur tarafın psikolojik denge gidiyor yada boşanma ile sonuçlanıyor.
Adam olmaz öylesinden baştan bırak gitsin.
O arkadaşlarının dolduruşu ile sana kinlendikçe 5 sene mahkemelerde boşanma davası peşine koşarsın sonra.
  • cilekli pasta  (16.10.21 14:03:40) 
Ayrıl coco. Evlenince bin kat beteri olacak. Şanslısın ki şimdiden gerçeği görmüşsün.


  • elorelia  (16.10.21 14:38:33) 
Valla herkes direkt karsiya yuklenmis de iliski sadece bir kisi ile yurumuyor ki. Hani tamam eger erkek arkadasin direkt baskalarinin lafiyla hareket ediyorsa ve onlara gore yasiyorsa bu sacma ancak bunun boyle oldugunu nerden biliyorsun?

'Evlenmek istiyor ama ben ne yapacağımı bilmiyorum'
Evlenmek istiyor diyorsun mesela, belki bu direkt cevresinin doldurusunda bagimsiz biseydir. Yani belki erkek arkadasin zaten evlenmek istiyordur, cevresi ise sadece katalizor gorevi goruyordur burada?

Onu da gectim 'ben ne yapacagimi bilmiyorum' diye bir olayin erkek arkadasinla ve ailesiyle falan ilgisi yok ki. Bu seninle ilgili bir durum. Ne yapacagini niye bilmiyorsun onu anlamadim ben. Basitlestirirsem 'evlenmek istiyor musun? istemiyor musun?' once buna karar vermen gerek. Eger sen evlenmek istemiyorsan ya da su an bu konuda erken oldugunu dusunuyorsan ancak erkek arkadasin evlenmek istiyorsa o zaman bunu ona soyleyeceksin, orta noktada bulusamiyorsaniz da ayrilacaksiniz.

Neyse soruya cevap, ben olsam oncelikle kendimi iliskide sanki etkisiz eleman gibi gormeyi birakirdim. Istediklerimi, dusuncelerimi karsiyla direkt paylasir uyusmuyorsak ayrilirdim.
  • j r r tolkien hayrani  (16.10.21 14:41:12) 
j r r +1

Bana da ilişkide ne istediğini bilmeyen taraf senmişsin gibi geldi, sanki ilişki hiç konuşmadan kendi istediğin şekilde ilerlesin istiyorsun, karşı tarafın en azından bir talebi var, sen bu konuda ne düşünüyorsun bu kadar çabuk mu evlenmek istemiyorsun, hiç mi evlenmek istemiyorsun, başka tereddütlerin mi var vs yani sen de sorumluluk alarak bir şeyleri dillendir insanlar aklını okuyamaz
  • freebird5406_2  (16.10.21 14:44:55 ~ 18.10.21 10:51:47) 
doldurusa gelmekle baglarinin guclu olmasi ayni sey degil+1
belki gercekten deger gormedigini hissediykr ve bunu akrabalarinin sozleriyle sana ifade ediyor olabilir. ama genel anlamda haksiz buluyosaniz onu(hakli da olsa) çekilir dert degil hakikaten. ciddi bi olay yasandi da mi agir konustu yoksa eften puften konular mi?

  • ala09  (16.10.21 16:24:23) 
Ciddi bir olay yaşanmadı. Birden tartışma başlatıp ağır sözler söyledi


  • beyaztenlikiz  (16.10.21 17:39:27) 
siz evlenmek istemiyorsunuz anladığım kadarıyla. karşı tarafında hareketlerinden memnun değilseniz ayrılın bence. ben çocuğa hak verdim bu arada. sonuçta duygularına karşılık alamamış tepki göstermiş olabilir.


  • xrated  (16.10.21 19:07:46) 
aileye, dostlara bağlı olmak başka, bağımlı olmak bambaşka. kaldı ki dolduruşa geliyor olabilmesi için bir şeyler anlatıyor olması gerekir. insanlar ortada malzeme olmasa, yani erkek arkadaşınız malzeme vermese dolduruşa getirecek kadar konu üretemezler.

açıkça düşüncelerinizi paylaşın kendisiyle. sizin de kendiniz sormanız gereken soru bence şu, evlenmek mi istemiyorum, onunla mı evlenmek istemiyorum?
  • Phoebe  (18.10.21 09:56:17 ~ 11:40:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.