[]

evin 2. sahibiyim. iskan daha yeni cikiyor mutaahit ucreti benden istiyor

2 ay once iskansiz bir ev aldim.
iskan yeni cikiyor. sabah mutaahit kapiya gelip 15 gun'e iskan cikiyor ama 3500 tl bir odeme olacak dedi. muhtemelen herkesten isteyecek bu ucreti. ama benden isterken biraz cekingendi sanki. beni mi yokluyor acaba. mutaahitlerin les tipler oldugunu bildigim icin emin olamadim.

bu konularda cok cahilim. sizce bu ucreti ben mi odemeliyim? mutaahit mi? yoksa eski daire sahibi mi?

 
iskansız olduğunu bilerek aldıysan sen. iskansız ev daha ucuz olur genelde.


  • jelly bear  (15.10.21 15:10:19) 
Eski mal sahibini ilgilendirmez ondan talep edemezsiniz, ama arayıp bir sorun belki daga önceden ondan da almış olabilir .


  • delikedidilimiyedi  (15.10.21 15:10:29) 
ödeyip iskanı almaya çalışın. ileride getirisi çok daha büyük olur.


  • nuisance  (15.10.21 15:25:55) 
bazı bölgelerde müteahhit eski yapısına iskan almadan yeni inşaata başlayamıyor. ücret konusu çok yoruma bağlı. müteahhitin ilk imzaladığı sözleşmeyi bulabilirseniz büyük ihtimalle orada kime ait olacağı yazıyordur iskan ücretinin. arsa tapulu değilse kat mülkiyeti varsa iskan ın çok bir getirisi yoktu eskiden. ama arsa tapuluysa mutlaka alın üçe beşe bakmadan.
ben olsam kat mülkiyeti varsa iskan için ayrıca para ödemezdim. ama bilgilerim eski yine de biraz daha derin araştırmak lazım.

  • tukenmez adam  (15.10.21 15:32:27 ~ 15:33:14) 
1-evi kredi ile alıp satabiliyor musunuz?
2- faturalar ortak veya inşaat aboneliği olarak mı geliyor?

  • liberal  (15.10.21 16:43:44) 
Evi kabul edip aldiginiz icin odemeniz lazim


  • KidLazer  (15.10.21 20:07:53) 
Ev sahibi şimdi kimse o öder ama öncesinde bir durum varsa eski sahibe sorulması gerekir.


  • Uncle Sam  (15.10.21 20:51:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.