[]

Desktop Telegram istemeden açılıyor

Telegram'ın web sürümünü kullanırken desktop versiyonunu deneyeyim dedim. Beğenmedim ve pc'den kaldırdım ama her grup davetine girerken desktop versiyonu da açılıyor. Kaldırmama rağmen nasıl açılıyor? Çok sinir bozucu olmaya başladı. Çok basit bir şeydir muhtemelen ama bulamadım.




 
Kaldıramamışsınız tam olarak.

Başlat'a sağ tıklayın en üstte yer alan Uygulamalar ve Özellikler'i seçin.

Gelen listede Telegram var mı diye kontrol edin. Var ise oradan kaldırın. Listenin üstünde yer alan arama çubuğundan da bulabilirsiniz.
  • himmet dayi  (15.10.21 12:47:23) 
yok yahu kaldırdım gözükmüyor o listede yine de açılıyor sıkıntı bu zaten.


  • Acil kan  (15.10.21 12:59:12) 
Telegram çalışıyorken Ctrl + Shift + ESC tuşlarına basın. Görev yöneticisi açılacak. Buradan telegram'ı bulun. Sağ tıklayıp 'Dosya konumunu aç' deyin. Gelen klasörün içeriği şöyle olmalı:
i.ibb.co

Eğer böyle ise bu dizini kapatmayın ve Görev yöneticisine geri dönün. Telegram Desktop simgesine tekrar sağ tıklayın ve Görevi Sonlandır deyin. Ardından kapatmadığınız klasöre geri dönün ve unins000.exe dosyasını çalıştırın. Onaylayın ve yazılımı kaldırın. Burada önemli olan telegram'ı kesin olarak kapatmış olmanız gerekiyor. Yazılımı kaldırdığınızda klasör silinecek. Eğer silinmez ve Telegram.exe dosyası hala orada durur ise yazılım kaldırılamamış oluyor. "Kaldıramamışsınız tam olarak" dememin sebebi bu. Program çalışırken kaldırmaya çalıştığınız için Programlar bölümünde yer almıyor ama telegram.exe hala dizinde durduğu için çalışıyor.

Eğer yukarıdaki ekran görüntüsündeki dizinde unins000 dosyası yoksa şu adresten telegram'ı indirip tekrar kurun: desktop.telegram.org

Ardından yukarıda anlattığım işlemi en baştan tekrar edin.
  • himmet dayi  (15.10.21 13:24:26 ~ 13:34:19) 
Tam olarak dediğiniz gibi olmuş. Yeniden yükleyip adımları takip edince oldu.


  • Acil kan  (15.10.21 13:30:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.