[]

İş sorusu

Arkadaşlar İstanbul havalimanında çalışmak araç kiralama sektöründe çalışır mıydınız?
Şartlar şu şekilde;

4000 TL net + prim (prim ölü sezonda fazla getirisi olmuyor)
850 TL sodexo
Çalışma şekli 2 gün gündüz ertesi 2 gün gece ertesi 2 gün izin şeklinde.
Çalışma saatleri sabah 08.00-18.00
Gece vardiyası 18.00 - 08.00
Mesela cumartesi pazar gündüz vardiyası çalışıyorsunuz sonra pazartesi salı gece vardiyasında geliyorsunuz, çarşamba sabahı 08.00'de vardiyanız bitiyor, o gün ve perşembe izinli sayılıyorsunuz, cuma sabahı tekrardan sabah iş başı.
Sistem bu şekilde.
Cumartesi pazar, bayram seyran özel günler çalışma var vardiya doğrultusunda, yani vardiya nasıl denk gelirse.

Evet siz olsanız bu teklifi kabul eder miydiniz?

 
valla abi bu çok fazla değişkene bağlı ya. kimisi için büyük nimettir böyle bir iş, kimisine eziyet olur. ben tamamen kendim için konuşuyorum, işe ihtiyacım varsa kabul ederdim sanırım... vardiyalı olması aslında sıkıntı, uyku düzeni dolayısıyla maymuna dönerdim ama eğer söylediğin gibiyse çalıştığının yarısı kadar tatil yapma hakkın oluyor ki bu durumda boş gün sayısı fazla olur. yani 4 gün çalışıp 2 gün tatil yapacaksan aya vurduğunda 20 gün çalışıp 10 gün tatil yapmış olursun ki bu güzel bir detay. 850 sodexo fena değilmiş. 4000 lira bugün türkiye şartlarında para değil ama buna rağmen nüfusun önemli bir bölümünün alamadığı bir maaş.

ben şu halimle girerdim ama işte sen belki başka alanda ilerlemek istiyorsun, yakın zamanda yeni fırsatlar çıkabilir karşına veya havalimanına çok uzakta yaşıyorsun ve yakında ev kiralayabilecek durumun yoktur vs. o zaman sana cazip gelmez bu iş.

senin eğitimini, deneyimini, fikrini bilmeden bu konuda bizim bir şey dememiz kolay değil.
  • alevli deniz sortu  (15.10.21 12:14:44) 
diğer seçenekler neler?
tamamen işsziliktense her şey iyidir.
ama benzer başka seçeneklerin varsa bu iş ve lokasyon için 4k çok az.
sodexoyu neden para gibi yazıyorsun, o zaten karın tokluğun. şirket cebinden vermiyor, vergi ödeyeceğine çalışana yemek vermiş oluyor sadece.


tempo yoğun, hava alanı çok uzakta.
ortamın trafiği nedeniyle iş yorucu yıpratıcı. covid gibi durumlardan bahsetmiyorum zaten.
  • rewlack  (15.10.21 12:17:05) 
calisma saatleri ve gunleri olagan disi gorunuyor; ama yasamadan bilemezsin. bence denenebilir. baktin cok zorlandin 1 ay sonra cikarsin.

artilari
-muhtemelen cok rahat bir is olacak
-cok bos vaktin olacak

eksileri
-mesai saatleri
-yol cok uzak
  • buenosdias  (15.10.21 12:17:31 ~ 12:18:50) 
o vardiyalar karman çorman olur, pek güvenme. tatil gününde iş arkadaşın gelemeyecek diye seni çağırırlar. onun ücretini de fazla mesai olarak vereceklerse ve sen de o şekil çalışmaya razı isen neden olmasın? ama tatil günümde gelmem, gündüzden sonra geceye de durmam diyorsan hiç bulaşma.


  • malheiros  (15.10.21 12:17:40 ~ 12:18:21) 
Etmem. Ama denenebilir. 2 ay zaten deneme süresi. İstemezseniz çıkarsınız.


  • dissendium  (15.10.21 12:21:44) 
@buenosdias
Pek rahat bir iş değil. Klasik hizmet sektörü. Milletin ağız kokusunu triplerini vs çekeceksin. İstediği arabayı veremediğin müşteriyi ikna işleri, adam trafik cezası yediğinde sana itiraz ettiğinde ona dil dökmen, tipini beğenmediğin adama rezervasyonu dahi olsa araba vermemen ve bunu kibarca karşı tarafa anlatma sıkıntısı. Bir ton apaçi, tas kafalıyla muhatap olmak. Bazen özel günlerde araba sayısından fazla rezervasyon alınması ve rezervasyon iptali için insanları yüzyüze ikna etmen. Adam tatil planı yapmış ve sen adama araba yok diyorsun :))
Gibi şeyler var.

@malheiros
Evet öyle durumlar olacak ama sende o durumlarda faydalanabilirsin. Bugün sana yarın bana durumu gibi. Ayrıca ekstra mesai yok sadece bakiyene 1 gün izin yazıyor doğal olarak.
  • les yeux blanches  (15.10.21 12:28:57) 
aşağıda yazdığınız çalışma koşullarına istinaden, asla çalışmazdım böyle bir yerde. 2. gün kafayı yerdim.


  • matilda  (15.10.21 12:55:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.