[]

Banka Ustunde oturmanin yararlari ve zararlari

Merhaba,

Bir ev alma durumumuz var ev gayet uygun fiyata ancak evin altinda banka var. Ayrıca ev kuzey dogu cephe. Bu konuda fikri olan var midir?


 
kuzey doğu güneş ne kadar alır ona bakmak lazım.

bankada tadilat vs işleri olabilir soygun olabilir, bunun dışında pek bir fark olmaz. kapısının önüne araba bırakamazsın vs.
  • reanarchy  (15.10.21 11:22:56) 
Ben aslinda temelde soguk olur mu diye düşündüm yoksa kapali otoparkı var o sorun olmaz ancak soguk olur mu emin olamiyorum.


  • zor azizim zor  (15.10.21 11:25:24) 
Kuzey cephe ise soğuk olma ihtimali yüksek. Bir de doğu cephe olduğundan sabah ne kadar güneş alıyor bakmak lazım.

Altta banka olunca akşama kadar belki sıcak olur ama gece sonuçta bankanın ısıtma sistemleri çalışmayacağından alttan ısı kaybı gerçekleşir. Gece iyice soğuk olabilir.

Uygun dediğiniz miktarı doğalgaza verme ihtimaliniz yüksek gibi.
  • Dr_Stat  (15.10.21 11:36:16) 
İş yeri üstü evler genelde soğuk olurlar ancak bankalar en iyi ısıtılan iş yerleri arasında gelir. Bu nedenle sıcaklık konusunda bir sorun olmasını pek beklemem.


  • yeninesiltupcu  (15.10.21 11:37:04) 
Bankanın sürekli çalışan jeneratör vb. makine ve cihazı var mıdır? Varsa gecenin sessizliğinde eve uğultu şeklinde gürültü gelir mi?

Örneğin bizim yan apartmanın altında market var. Jeneratör mü fan mı soğutucu mu bilmiyorum. Gece bazen devreye giriyor sürekli vınnnn gibi uğultu sesi geliyor. Gece sessizliğinde çok rahatsız edici.
  • la lykia  (15.10.21 11:42:23) 
bodrum katta depo vb. yerler varsa ve oralarda da alacağınız bağımsız bölümün hakkı varsa; bunları sizden önce sırf banka gelsin diye bankaya tahsis etmiş olabilirler. aynı şekilde varsa apartmanın otoparkı oradaki hakkınız için. onun dışında bir problem olmaz. altında kebapçı, fırın, market vb. olmasından kat ve kat iyidir.


  • malheiros  (15.10.21 11:42:23) 
ileride bankanın kapanıp yerine market kebapçı vs. açılabilme ihtimalini de değerlendirin bence. kiracı olsanız neyse de satın alıyorsunuz.


  • NightBringer  (15.10.21 11:44:18) 
banka olması iyidir güvenli olur. aracınız varsa otopark ve giriş çıkış gibi konular sıkıntı yaratabilir.


  • orpheus  (15.10.21 11:44:50) 
yazılanlara ek olarak kolon kesmiş olma ihtimallerine karşı da bankaya girip bi incelemenizi tavsiye ederim.


  • matilda  (15.10.21 11:49:15) 
Soğuk olur mu emin olamadım. Bankalar iyi ısıtılır. Kebapçıdan falan daha iyidir. Ama kuzey doğu cephesi ve 1. Kat olması güneş ihtimalini sınıflıyor diyebilirim. Beni bu düşündürürdü.


  • zimbirik  (15.10.21 12:20:13) 
Ses açısından bir problem olmaz da, bitişik nizamsa ya da 4 daireden fazla daire varsa her katta güneş görmeme durumu var. Gündüz gözüyle gidip incelemek lazım.


  • Unde bach canim  (15.10.21 12:38:20) 
kimi zaman arızalarda hırsız alarmı öter geceleri(çok nadiren yılda 1-2 diyelim). Birde gireni çıkanı bitmez bankanın ev önü sürekli dolu olur . Ps. bankalar genelde gece kapatmıyorlar ısıtmayı


  • eja  (15.10.21 13:35:52) 
Ben İzmit'te 6 sene güney cephe dairede oturdum. 1 senedir de kuzey cephe çatı dublekste oturuyorum. Bir daha asla güney cephe ev bakmam. Aşırı sıcak oluyor bütün gün güneş altında yanıyor ev. Kuzey cephe iyidir.


  • pispinti  (15.10.21 13:41:17) 
Butun yanitlar icin tesekkur ederim muhtemelen almayacagim gibi işin gercegi korkuttu biraz


  • zor azizim zor  (15.10.21 17:56:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.