[]

Sahip olunan evin güncel değerini öğrenmek

Ekşide hep yaziliyor şu kadara aldim simdi su kadar diye.
Bunu nasil ogreniyorlar. Her satista fiyat mi soruluyor. Durmadan satis siteleri mi takip ediliyor.



 
Emlak endeksi diye bir şey var. Sarılı siteden evin bulunduğu mahalleye göre metrekare fiyatı alabiliyorsun.

www.sahibinden.com
  • himmet dayi  (15.10.21 11:06:52) 
Evet, ben periyodik olarak Sahibinden.com ve Hürriyet Emlak (şimdi Hepsi Emlak oldu) takip ediyorum.

Ev almadan önce de ediyordum, aldıktan sonra da devam ediyorum. Tabii öyle takıntılı gibi her gün takip etmek gibi bir şey değil. Ayda birkaç kez aklıma geldiğinde, canım sıkılırken dur bakalım ne olmuş gibi.

Sadece satılık rakamlarını değil, kiralık rakamlarını da takip ediyorum.

Hatta sadece rakamları değil, piyasanın ne kadar hareketli olduğunu da takip ediyorum; kaç satılık var, kaç kiralık var, ne kadar sürede ilan kalkıyor?

Uzun bir süre takip ettiğinizde o bölgedeki emlak piyasası hakkında somut bir fikriniz olmuş oluyor ve bir yatırım kararı verirken bu çok işinize yarıyor.

Daha önce yapmadığıma çok pişmanım hatta, yıllar önce başlamış olsaydım çok farklı yatırım kararları verebilirdim.

Ve tabiki emlak endeksi de önemli bir kriter. Ama o sadece tek bir kriter.

Şöyle bir örnek vereyim; diyelim ki bir mahalleden ev almak istiyorsunuz ya da evinizi satacaksınız. O mahallede ne kadar sıklıkta ev satışa çıkıyor? Kaç haftada satılıyor? Bunlar da önemli.
  • la lykia  (15.10.21 11:07:00 ~ 11:08:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.