[]

her şey iyi giderken durup dururken saplantılardan bilerek batırmak.

merhaba. bu size de oluyo mu bilmiyorum, her şey iyi giderken bi anda her şeyi tam zıttı konuma getirmek için çaba sarfediyorum. hep böyle oluyo. kendimi sevmediğimden değersiz bulduğumdan galiba bi şeyler yolunda gidiyosa bozuyorum. batıyo bana. özellikle ikili ilişkilerde sevdiğimin geçmişine saplanıyorum "nasıl yaparsın" diye olay çıkartıyorum. ve tüm büyüsü bozuluyo. geçmişiyle kendimi çok haklı görerek yargılıyorum çok ağır sözlerle. küfür, hakaret. diğer arkadaşlarıma sorduğumda kimse kimseye salaktan öteye gitmemiş. bu gerçekten böyle mi. çok hakaret ediyorum, haklıyda insanlar benim geçmişim üzerine de hakaret edebilirler diye düşünüyorum. etmiyorlar demek ki haklıyım diye bakıyorum. iyi giden bi şeyi bozmak için çaba sarfediyorum. sanki hayatımda herhangi bir güzel şeye layık değilim tam olarak böyle hissediyorum.




 
"sevdiğimin geçmişine saplanıyorum "nasıl yaparsın" diye olay çıkartıyorum."
"geçmişiyle kendimi çok haklı görerek yargılıyorum çok ağır sözlerle. küfür, hakaret."
"çok hakaret ediyorum, haklıyda insanlar benim geçmişim üzerine de hakaret edebilirler diye düşünüyorum. etmiyorlar demek ki haklıyım diye bakıyorum."
Şunların hepsi psikolojik şiddet.
morcati.org.tr

Bunun normal olmadığının farkındasınız madem, uzman desteği alın. "Bu gerçekten böyle mi" sorunuzun cevabı da şu, evet gerçekten öyle. 40 yaşıma geliyorum, hiçbir ilişkimde küfür/hakaret etmedim, hakaret edenle de ilişkimi sürdürmedim.
  • kobuzchu kiz  (14.10.21 23:15:51) 
merhaba, ben de eskiden ilişkilerimi böyle sabote ediyordum. belki iyi bir şey hak etmediğimi düşündüğümden, belki de kendime güvenim olmadığından. kavga çıkarmaya sebep arıyordum. ilişkiyi bozacak bir şey yoksa da zorla yaratıyordum. hakaret, küfür, bağır çağır kavga etmezdim ama. ondan geri dönüş neredeyse yok bence çünkü. tartışma çıkarırdım ama o seviyeye gelmezdi yani. şu anki ilişkimde böyle saçma sapan davranırsam sevgilimi kaybedeceğimi bildiğimden akıllandım ama. öncekileri ya o kadar umursamamışım ya da daha çocukmuşum. ama bir ilişkide olmaktan bağımsız bir şekilde, insan bir noktada kendinde çözmeli bu problemi. belki terapi, belki kendini biraz daha tanıma, kendini kontrol edebilme. kendini sevebilme. bunları söylüyorum ama kendi problemimi tam anlamıya çözemedim hala. aklıma geliyor sinsi düşünceler ama ya bi git saçma sapan kendini de çocuğu da yorma diyorum. kolaylıklar diliyorum size


  • aweamadeus  (15.10.21 00:14:26 ~ 00:15:04) 
Bence olaya küfür-hakaret etmek olarak bakmamak lazım. Her insanın iletişim şekli farklı. İlişkilerdeki dengelerde farklı oluyor. Bana daha çok ilişkilerinin devamını getirmekten kaygı duyuyorsunuz gibi geldi. Devamını getirmeden hep aynı şekilde kavga ediyorsunuz ve ilişki bitiyor, devamı gelmiyor. Bilerekte en kopacak en ince noktadan kavga ediyorsunuz. Bi bahane ile ilişki bitmiş oluyor.


  • GoodMorningTeacher  (15.10.21 00:50:38) 
bu anlattıklarınız ciddi boyutta psikolojik şiddet+1

bunu yapmanıza neden olan altyapıyı bulmalısınız kendinizde. siz sadece partnerinize yapıyor gibi anlatmışsınız ama muhtemel ki hayatınızın pek çok alanına yayılmış durumdadır bu zira aksi hayatın olağan akışına ters olur.

"haklıyda insanlar benim geçmişim üzerine de hakaret edebilirler diye düşünüyorum. etmiyorlar demek ki haklıyım diye bakıyorum.", bu düşüncenizde de aksaklık var. küfür ve hakaret üzerinden iletişim kurulmasını normal bulmanız da sağlıklı bir yetişkin yaklaşımı değil.

"sanki hayatımda herhangi bir güzel şeye layık değilim tam olarak böyle hissediyorum." cümlenizde de sıkıntı var özdeğerle ilgili.

sizde tek sorun geçmişi yargılamak falan değil. birbiriyle ilintili bir hayli psikolojik sıkıntınız var gibi görünüyor. iyi bir uzman desteği almadan kurtulamazsınız bu durumlardan.
  • Phoebe  (15.10.21 11:45:46 ~ 15:53:04) 
merhaba,

lütfen "yetişkinlerde bağlanma teorisi" konusunu inceleyin.

buarada bahsettiğiniz durumlar önemli davranış bozukluklarına işaret ediyor.

uzman desteği alın +1
  • elma  (15.10.21 15:26:52) 
Layık olmamak değil de alışkın olmamak olabilir mi o bahsettiğiniz? Oyle olunca alışık değilim ama alışacağım iyi hissetmeye deseniz ya kendinize bir kulağınızı çekip.


  • encokbenisevinnolur  (16.10.21 02:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.