[]

Neden .tr adını kullanmıyoruz?

Neden .com yada com.tr kullanıyoruz?

Mesela eksiduyuru.tr mynet.tr olsa daha iyi değil mi?

Mesela Almanya ne güzel .de kullanıyor.(www.mediamarkt.de)

Almanya'da da com.de kullanılıyor mu?

Yada italya, ispanya, fransa vs ?

 
  • nahtoderfahrung  (14.10.21 21:33:10) 
İkinci düzey alan adları birçok ülkede kontrollü olarak veriliyor. Mesela gov, mil, edu içeren alan adlarını Türkiye'de ve birçok ülkede isteyen alamaz, gov/gov.tr almak için gerçekten devlet kurumu olmak gerekir, bu uzantıda bir siteye girdiğinizde gerçekten bir devlet kurumunun sitesine girdiğinizden emin olursunuz. Güvenlik açısından yararlı yani. Bunun dışında mesela ankara.edu.tr Ankara Üniv., ankara.gov.tr ise Ankara valiliği sitesi oluyor, ikinci düzey olmasa ankara.tr'yi hangi kurum kullanacak tartışması olurdu.


  • mikro patlama  (15.10.21 01:42:54) 
Hocam bu .tr uzantılı domain'leri odtüye ait nic.tr diye bi kurum veriyordu. O elemanlar kafalarına göre sadece ".tr" diye bişey olmaz, "x.tr" olması lazım diye bi karar aldılar, o yüzden vermiyorlar, kullanılmama sebebi o.

Bu elemanlar tabi 90'ların başından başladılar bu işe ve devlet o aralar bu işlerden anlamadığı için 30 yıldır devam ediyorlardı. En son BTK uyandı ve "olm biz verelim .tr domainini" dedi, ama onlar da o kadar beceriksiz ki 10 yıl falan uğraşmalarına rağmen nic.tr'den alamadılar bu yetkiyi.

En son resmi olarak yetki BTK'ya aktarıldı, ama onlar da hala (2 yıldır falan) altyapı çalışmalarını bitiremedikleri için bekliyoruz.

Yeteneksizlikler silsilesi yani.
  • plutongezegendegilmi  (15.10.21 07:15:18) 
Tamamen odtu hocalarinin is bilmezligi.
Liselere k12.tr verdiler, o donem herkes bunun cok sacma oldugunu soyledi ama geri adim atmadilar.

K12 ameridaki okul sisteminin adiymis.
Hatta tsk'nin adresleri de mil.tr diye gidiyordu sonra onlar degisti sanirim.
Kkk.mil.tr diye adres mi olur :)

Google falan da yoktu oturup adresleri kagida yaziyorduk unutmamak icin.
  • divit  (15.10.21 10:21:12) 
www.gazetevatan.com

Ahanda haberini de buldum 2009'da degismis.
Gov.tr degissin diye bir 20 yil daha bekleriz.
  • divit  (15.10.21 10:33:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.