[]

Kpss Atamalarında Lisans Bölümüne Göre Atanabilen Yerleri Öğrenme Durumu

şimdi ben bu kpss konusunda çok müzdaribim. bu atamalar konusunda bi halt bildiğim falan yok. aramama rağmende sağlıklı bir bilgiye de ulaşamadım.. mesele şu:

4 yıllık bankacılık bölümü mezunuyum. bu 2010 yılı kpss b sınavına girecem, girecem de nerelere atanabileceği mi bilmiyorum. bazısı diyor ki 4001 kadrolarına girebilirsin. 4001 ler tam olarak neler oluyor bunuda bilmiyorum. memurlar.net e bakınıyorum bankacılık bölümü diye aratıyorum, hep karşıma 2 yıllık üni mezunlarının yazışmaları çıkıyor.

şimdi sorum şu: şu bölümden mezun olanlar şuralara atanır buralara girer diye osym nin veya herhangi bir sitenin yapmış olduğu çizelge cart curt yok mu? illa ki osym nin vardır diye bakınıyorum ama bulamıyorum ya..

millet 56 ile il afet denen yerlere giriyor bunları gördükçe kafayı yiyorum, biz nerelere girebiliyoruz bilmiyorum. nerden öğrenirim bunu. tşkler.

 
ösym nin sitesinden arşiv linkinin altından geçmiş yıllarda açıklanan tercih kılavuzlarında açıklanan kadrolarda bankacılık kodunu (3117) aramanız gerekir.
4001 ise ne iş olsa yaparım tarzı memurluklar oluyor kılavuzlarda bol bol görürsünüz 4001 kodunu.
şu sitede 2008-4 atama dönemindeki bankacılık kadroları linkte var mesela, www.kpssuzmani.com ama siz yine de ösym nin arşivinden tek tek tüm yılların tercih kılavuzlarına girip ''aranan niteliklerin kodları'' başlığı altındaki 3117 kodları hangi kurumlara atanmış diye bakmanız gerekiyor. sanırım 3117 için kpss de kadro sıkıntısı var, çok fazla açılmıyor gibi bi kaç tanesine baktım hiç göremedim. şansınızı 4001 de denemeniz gerekebilir, 4001 için mezun olmak kafi bi yeterlilik sanırım.
kolay gelsin.
  • pesen  (04.06.10 17:02:04) 
şu sayfada;

tinyurl.com

lisans mezunları için aranan nitelikler dosyasını açıp bankacılık diye arattığında sana uygun olan bölümlerin yanındaki kodları alıp aynı sitede tablo 3'ü açıp az önce bulduğun kodu aratıyorsun. sağ taraftaki sütunlar kadroların koşullarıdır. eğer yazdığın kod o sütunlardan birinde çıkıyorsa ve yine sütunda belirtilen diğer koşulları da sağlıyorsan onu tercih edebiliyorsun.
  • kedi olmus gidiyorsun  (04.06.10 17:07:53) 
teşekkürler. yalnız bir noktayı anlayamadım. pesen sen demişsin ki 3117'yi arayacaksın demişsin, peki bu aranan nitelikler tablosunda "nitelik kodu" kısmı tam olarak ne oluyor. yani nitelik koduna göre arttığımda(4463) diğer tablodan, bir tane memurluğu bulabiliyorum. 3117 de ise hiç bişey çıkmamakta. yani nitelik koduna göre mi bakmam lazım yoksa tablonun sağındaki numaraya göre mi. aslında şu yüzden kafam karıştı: ilk tablodaki bankacılık bölümünün yanındaki nitelik kodu tablo 3 de aranan nitelik kodlarıyla sutunuyla örtüşmekte. hangi koda bakayım ben. 3117 vs 4463 ?


  • dream  (04.06.10 17:22:27 ~ 17:24:36) 
kedi olmuş gidiyorsun'un gönderdiği linkteki tüm pdf dosyalarını incelersen olayı daha net anlarsın.
3117= benkacılık bölümünün lisans kodu (mezun olunan bölüm kodu yani)
4463=bankacılık bölümünden mezun olanlar için aranan nitelik kodu.
yani 3117=4463 aslında, ama haklısın ilk mesajımda bunu yanlış anlatmışım araman gereken nitelik kodu 4463 oluyor bu durumda. Nitelik20101Lisans.pdf dosyasına bakarsan 4463 ün karşısında 3117 i görürsün. tablo4clisans.pdf dosyasında da 3117 nin kaşısında bankacılık yazıyor. yani mezun olduğun bölüm. kadrolar20101.pdf dosyasında ''arananan nitelik kodları'' altında 4463 kodunu gördüğün satır senin bölümünden mezun olanların atanacağı kurumun bulunduğu satırdır. tabii ''arananan nitelik kodları'' altında her kurum, mezun olunan bölüm niteliğinin dışında nitelikler de arar, onlara da bakman gerekir sağlayıp sağlamadığına, ama genelde erkeler için mesela askerlik vs. olur.
umarım daha fazla kafan karışmaz. :)
  • pesen  (04.06.10 17:47:55) 
allah bu soruyu sorandan da cevap yazandan da razı olsun :))))
imana geldim layn

  • seyduna6687  (04.06.10 18:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.