[]

Rekabete giren kompleksli, ezik is arkadasi

Bununla ayni isi yapiyoruz, ayni zamanlarda ise girdik, ikimiz de yeniyiz 2,3 hafta oluyor. Ben hem okudugum okullar hem tecrube acisindan ustunum sektoru biliyorum, o farkli sektorden geliyor. Muhtemelen torpille, saglam referanslarla bir sekilde kapak atmis arkadas sirkete. Belli zaten ekstra samimiyeti falan var kirk yildir oradaymis gibi rahat takiliyor yoneticilerle. Ise gelince aradaki fark daha da ortaya cikti, o sistemi ogrenmeye calisirken ben yenilikler, farkli calisma yontemi, kisa yollar falan one suruyorum yoneticiler takdir ediyor haliyle. Bu da bu sefer benle rekabete girmeye, yarisa girmeye basladi bir nevi. Toksik ortam, gereksiz stres, gerginlik olusturdu isyerinde. Kendini begendirmeye, ustunluk taslamaya, ekstra seyler yapmaya calisiyor, bir nevi yirtiniyor. Bir is soyleniyor sunu yaparsiniz arkadaslar diye bu oncelikli isleri ihmal ediyor hemen yoneticinin dedigi isi yapiyor ben yaptim diye one cikmaya calisiyor falan ogretmene kendini gostermek isteyen ilkokul ogrencisi gibi. Yoneticiler varken bana bilmedigim bir sey ogretiyormus gibi roller yapiyor, o oyle olmaz, onu sakin oyle yapma, o musteri ile en iyi ben anlasirim, sen onu bilmezsin, iyi ki ben irtibat kurmusum onla hemen hallettik falan boyle boyle aptal aptal seylerle sinir ediyor, ustume oynuyor bir nevi. Cok laf az is tayfasindan, yaptigi 1 dakikalik isi susleyip 3 saat anlatan bos tiplerden. Is zaten cok yogun, bir de bunun tribiyle, kiskancligiyla ugrasicaz, her gun suratini gorucem falan. Ben erkek, o kadin hemcins olsak daha kolay cozebilirdik belki de aradaki meseleyi. Entrika bilmeyen, isini yapan, rahat huzurlu ortam isteyen adamim. Nasil mucadele edeyim bununla?




 
onu ortaya atarak tabii ki. mesela müşteriyle iletişime geçmeyin sadece o geçsin, yöneticiler varken kritik bi iki soru sorun afallasın. benzer bir tiple çalışıyordum ben de eski iş yerimde. arkadaşı 2 kere yönetici ve müşteriyle baş başa toplantıya soktum(hastaydım), ondan sonra yöneticim yanıma gelip sen olmadığında bu toplantıları erteleyelim demişti.


  • golgi aygıtı  (14.10.21 00:34:37) 
Mücadele etmeyi gerektiren bir durum yok bence.

Takılmayıp, ciddiye almayıp geçiniz.
  • armagan abanuz  (14.10.21 00:44:17) 
Bu tarz çatışmalar asla tek taraflı olmaz, bahsediş şeklinden de yola çıkarsak karşı tarafın sana böyle davranıyor olmasının tetikleyicisi senin tutum ve davranışların bence. Kendince haklı sebeplerin dahi olsa, bile isteye yapmasan bile pasif agresif davranışların, üstten bakan tavrın onun için mevzuyu kişisel husumete dönüştürmüş olabilir.

Sebebi ne olursa olsun, bu tarz çatışmaların bir sonu olmaz. Yani mücadeleyi devam ettirmenin sana bir faydası olmaz. Kendince kazanmış olsan bile dışarıdan bakanlar için rahatsız edici görünebilecek durumlara düşebilirsin.

Bu tarz çatışmaları alttan altta destekleyen bazı yapılar haricinde(mesela big4 bayılır bu atmosfere), çoğu şirkette hoş karşılanmaz. Sana göre kendini savunuyor olsan bile içine çekilmiş olman negatif etki yaratır.

Karşına alıp etekteki taşlar döker, birbirinizi sevmek zorunda olmadığınızı ama patırtısız bir iş hayatı istediğinizi anlatıp mutabık kalırsanız daha faydalı olur. Yoksa ya o ya sen ayrılmadan çözüm olmaz.
  • Bruce  (14.10.21 01:15:33) 
Bir şey yaparsan sen de onunla rekabete girmiş olacaksın. istediğin bu değilse, ve anlattığın kadarıyla zaten senin dengin değil ve bu bariz algilanabiliyor, bana kalırsa bir eylem söz gerektiren bir şey gibi durmuyor.

bir de, sadece tahmin ama yazdıklarının sosyal yani senden daha ön planda ve bu sana baskı hissettiriyor gibi bir alt metni var sanki konunun. eğer öyleyse de bu seninle ilgilidir ve yine doğrudan onunla etkileşim içinde olarak çözülecek bir şey değildir herhalde bu. laf sokma küçük düşürmeye çalışırsan da kendini küçük dusurmus olacaksın başkalarının gözünde.
  • encokbenisevinnolur  (14.10.21 01:37:21) 
Uzak dur görmezden gel. O kendini yorar sadece.
Üst takım da iş odaklıysa farkınız anlaşılır.
Kıskançlık yapan kendi kendini yer bitirir.
Rakip olarak senin değil de ona yakın diğer çalışanların aranızdaki farkı, verimliliği ortaya koyan eleştirileri onu daha huzursuz yapar.
Gerilime dahil olma uzaktan izle.
  • Erva  (14.10.21 06:09:15) 
Aklıma "niyeyse" Elif Can Yetim'i getirdi... Herneyse, sorunuza gelirsek:

Bu yüzeysiz davranışları savuşturmanın bir yolunu bulun ve onun sizi kendi oyununa dahil etmesine izin vermeyin. Pasif kalıp ezilin demiyorum ancak intikam almak, onun yaptıklarına benzer şekilde karşılık verip mücadeleye girmek sizi aşağı çekecektir. Old Boy filminin yönetmeninin bahsettiği gibi "İntikam ve kıskançlık onu elde etmek isteyen kişiyi de yokeder". Karşınızdaki kişiyi dövüşmeden yenmelisiniz :)

Kendi adıma geçenlerde şunu farketmiştim, şimdi kafam rahat. Şöyle ki; çalıştığım iş yerinde her yerde olduğu gibi eksik, üstünkörü yapılmış, geçiştirilmiş şeyler ile karşılaşıyorum. Önceden bunlara çok takılır ve canımı sıkardım çünkü haksızlık olarak görürdüm. Şimdi ise durumu inceleyip eksikleri belirliyorum, profesyonel şekilde raporlayıp tamamlayıp geçiyorum. Oradaki olumsuzluğa takılmanın bana hiçbir faydası yok. Bakış açımı değiştirdim, geçti gitti :)
  • burka  (14.10.21 08:50:06) 
robert green - gucun 48 yasasi isimli kitabi okumanizi tavsiye ederim.


  • bay b  (14.10.21 09:09:27) 
Normalde böyle insanlarla uğraşmayı çok severim. Ama bazen gerek yok diyorum. İş yerimde de oldu buna benzer şeyler. Hatta amirlerim de kandı bunlara ilk başta. O kadar saldırganca davrandılar ki amiri bir üst amire şikayet etme gafletinde bulundular hırslarından. İşleri ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Ben hep cool takıldım. Elimdeki işi güzle ve doğru yapmaya çalıştım. Sonradan kıymetimi anladılar zaten. Ben zaten diğerlerinden daha iyiyim neden bir yarışın içine gireyim ki diyorum.


  • Hallegadola  (14.10.21 09:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.