[]

Arkadaşsız, işsiz, evli, paralı

Yaşanır mı?

Arkadaş yönünden yalnızlık uzun vadede değişmiyor. (Sosyal gariplik, uyumsuzluk, sosyal iletişim sorunları var+taşrada bir ilçede yaşanılıyor)
İş kısa vadede zor. Uzun vade için çalışmak gerekiyor.
Aile varlıklı. Para desteği var.
Evlilik var.
Doktora yapılıyor.


Bunalım (bipolar) var, dr. desteği alınıyor. Bunun haricinde nelere tutunmak lazım?

E, 29

Edit: Dostlar her birinize tek tek teşekkür ederim. Bazı duyuruları örnek veya başkası üstünden anlatmam bazen olumsuz yorumlanmamak için. Kimi zaman da tanıdık birine denk gelip ifşa olmayalım diye :D

Bazen de kendime objektif bakabilmeye çalıştığım için. Bu durumda bir başkası olsaydı ben nasıl akıl verirdim, siz nasıl bir verirdiniz diyerek.

İşin esas noktası şu ki herkes farklı. Herkes beklediğimiz gibi iletişim kurmuyor. Herkesin beyni farklı. Ben bu konularda gerçek hayatta "normal" ortamlara yüzde 70 ayak uydurabilen biriyim. Sırıtan, garip ve farklı duran tarafım sizi rahatsız ediyorsa kusura bakmayın.

Bir taraftan farklı davranan insanlar normalseniz sizi rahatsız edebilir. Bunu anlamak da mümkün. Fakat ben her şeye rağmen buranın daha kabul edici, destek verici bir yer olduğuna inanıyorum. Bu nedenle 10 yıldır duyurudayım. Yer yer sizi duyurularımla bunalttıysam kusura bakmayın. Fakat sizin yazdıklarınız benimle benzer durumu yaşayan 'farklı' bir kaç kişiye yarar sağlarsa ne mutlu bana. Tekrar teşekkür eder, iyi geceler dilerim.

 
paran var. para destegi geliyorsa manevi destek de geliyordur.
severek evlendigini varsayiyorum.
doktora yapiyorsun.
psikolog gozetimindesin elbet iyilesirsin.

ben iyi buldum hayatini :D

is bir gun bir sey bulursun ama zaten isi para icin yapacaksin ve senin zaten paran var.

arkadas mevzusu da kimsenin cok arkadasi yok. her sey sanal.
  • Kittie  (13.10.21 19:50:27) 
Valla para var huzur var.
İşsiz olmak paran varsa problem değil, sadece iş yerine kendine ayrı bir hobi, uğraş vs bulmalısın ki doktora yapıyormuşun.
Sırf evlenmiş olmak için rastgele biriyle evlenmiyorsan oluru var bence.
  • mg3929  (13.10.21 20:00:13) 
para ile neredeyse her şey halledilir, can sıkacak bir şey yok. en çok neyden hoşlanıyorsun onu bulman lazım, ilerde hobiden işe dönüştürebilirsin belki de. sadece hobi olarak kalsa da sıkıntı olmaz. ne kadar akyif olursan o kadar az sıkıntılı olursun. gez toz, hiç yemediğin içmediğin şeyleri ye iç, vücudunu forma sokmaya çalış. yani bir şeyler dene, seversen de devam ettirirsin. bu bahsettiğim şeyler de hep parayla o yüzden problemin yok. bir de torpiliniz var mı ki doktora yapıyorsunuz? yoksa vakit kaybından başka bir şey değil.


  • rose parks  (13.10.21 20:40:36) 
Valla hocam ciddi yaziyorum, bence senin sorunun cok daha baska bisey. Gecmis duyurularina baktim mesela kendi sikintilarini sanki arkadaslarinin sikintilariymis gibi paylastigin duyurular vardi. O olay bana ilginc geldi, hani desem ki kendini belli etmek istemiyorsun ya da sanal bir karakter olusturma pesindesin devaminda direkt kendi sikintilarini acik acik paylastigin duyurular bu fikirlerimi curutuyor.

Atis serbestken yardiririmsan bence sen insanlarin senin hakkinda olumsuz dusunmelerinden ya da 'pmstc de cok mizmiz' demelerinden falan cekiniyorsun. Yani bir nevi baskalarinin dusunceleriyle sekillendiriyorsun yasamini, bu da hep senden beklenileni ortaya koymaya calismakla ve bisekilde radikal karar almamakla sonuclaniyor. Sonucu da belli sinirlar icinde hapsolmak ve disari cikmaya korkma seklinde olur.

Evlilik mesela, evlililiginin cok mutlu olmadigi duyurulardan belli, onu sonlandirsan belki rahatlayacaksin ancak o radikal adimi atmaktan cekiniyorsun cunku o zaman baskalarinin kafasindaki 'pmstc profili' darbe alacak ya da sen kendini yepyeni bir ortamda bulacaksin falan.

Neyse, cok uzattim. Sonuc olarak bence kendine tutunmak icin yeni dayanak noktasi olusturmaya calisma cunku sorun zaten olusturdugun bu dayanak noktalari. O dayanak noktalari belli sure sonra zincirlere donup kisitliyor seni, o yuzden bence yenisini insa etmek yerine var olanlari yik. O degil de yaziyi cok guzel ve edebi bitirdim gibi geldi :D
  • j r r tolkien hayrani  (13.10.21 20:52:07) 
Yine bir "acaba bu cevabı ben mi yazdım" durumu ve yine altında j r r tolkien hayranı imzası.

j r r tolkien hayranı +1.000.000

Ahmet'in sen olduğunu biliyoruz. Abininmiş gibi lanse ettiğin problemin de senin olduğunu biliyoruz. Bu gereksiz ve aslında işe yaramayan gizlilik olayını bir kenara bırakmışsın sonunda. Bu bi gelişme senin açından. Hayır zaten anonimsin, niye bi de Ahmet uyduruyorsun anlamış değilim.

jrrth'ye ilaveten bence senin sorunun içinde bulunduğun psikolojik çöküntüden çıkmaya çabalamak yerine sanki bundan besleniyormuşsun gibi buna tutunmak. Psikolojik sorunlar hepimizin dönem dönem yaşayabileceği ve kolayca üstesinden gelinebilecek şeyler esasen. Ancak senin eski bir duyuruna baktım. Psikoloğa gitmişsin ama verdiği ilacı kullanmamışsın. Sebep?

29 yaşındasın. 2-3 yıllık bir evliliğin var ve ailenin para desteğine güveniyorsun. Bence burada da sorun var.

Son olarak eşine de bol bol sabır diliyorum.
  • himmet dayi  (13.10.21 21:55:09 ~ 21:56:23) 
İşsizlik tamam da bir şey uretmemek öldürücü bir şey olur herhalde uzun vadede. Ben olsam bu değişkenleri sabit tutarak yaşanır mı yerine iş bulamiyorsam/aramiyorsam da ne uretebilirim de beni oyalasin tatmin etsin diye düşünürdüm. (Doktora tezi dışında bir üretimi kastediyorum)


  • encokbenisevinnolur  (14.10.21 01:49:01) 
Paralısın ve işe girmeme gibi lüksün var. Hayalimi yaşıyorsun.

Eski sorularından hatırladım seni. Bence hem tek başına hem de eşinle çift terapisine gitmelisin.
  • Hallegadola  (14.10.21 09:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.