[]

İtalya'ya göç etmek

selamlar ahali,

yaşı kemale ermek üzere olan evli bir çift, tek çocuklarını da alarak italya'da roma'ya yakın (150 km) bir yere taşınıp hayat sürdürmeye çalışsa nasıl olur?

veriler;
-10 yıllık meslek geçmişi (tarım konusunda)
-birikmiş 10.000 euro
-derdini anlatacak kadar ingilizce ama sıfır italyanca
-orada kimse yok, yer-yön-tanıdık-iş felan yok, öyle bodoslama gidilecek.
plan: 1 euro'ya satılığa çıkan evlerden birini satın alıp hayata orada devam etmek.

italya'da yaşayan arkadaşlar ekstra bilgi verirse çok makbule geçer.

 
avrupa birligi vatandasliginiz var mi? en onemli kismini yazmamissiniz.


  • hot potato  (13.10.21 17:53:05) 
bunun yaşı 30 civarı, çocuksuz, daha az tecrübeli, sıfır birikmişli halini evli çift olarak( hatta evlenerek) biz yaptık ama ben burda sizin bahsettiğiniz koşullarda gelen bir çocuklu tanıdığım aile üzerinden cevap vereceğim. bu arada yer italya değil.

-çocuk kaç yaşında? uyum sağlayabilecek mi? çocuk mutsuz olursa siz de olursunuz. Yaşı küçükse koşa koşa gidin ama eğer 7,8'den fazlaysa uyum sorunu yaşayabilir. ve özel okul mu devlet okuluna mı vereceksiniz, kayıt şartları neler, kayıt süresi ne zaman vs hepsini çok detaylı gitmeden araştırmanızı tavsiye ederim. muhtemelen evi de çocuğun okuluna göre ayarlamanız gerekecektir.
-bu işler bodoslama oluyor zaten korkmayın ama zor bir süreç olduğu aşikar. psikolojik olarak yıpratıcı yanları var ama hallediliyor nitekim biz türkler strese alışkınız.
-bir de ne iş yapacağınızı belirtmemişsiniz ya da ben anlayamadım ev satın almak konusunu? çiftlerden birinin garanti bir işi olacağını varsayıyorum. diğeri için iş arama, adaptasyon çok daha zorlu oluyor. Biz de ben iş arayan taraf olduğumdan çok daha zorlu bir sürecin içindeyim. bunları önceden göze almak , düşünmek gerekiyor.

ancak özellikle çocuk yaş olarak çok büyük değilse veya adaptasyon açısından sorun yaşamayacağını düşünüyorsanız ve işiniz tamamsa kesinlikle yapın.
  • tuborg yesili  (13.10.21 17:56:24) 
1 euro'ya satılan evleri minimum 200bin euro gibi bir masrafla yenilemek zorunda olduğunuzu biliyorsunuz değil mi?


  • anthemis nobilis  (13.10.21 17:57:27) 
1 euroya satılan evleri yenilemek zorundasiniz ve 10 bin euro yeterli değil.
Bir de onların çoğu sadece italyan/sonra da ab vatandaşlarına acildi. Çünkü çok talep geldi 3. Dünya ülkelerinden.

  • logisticsmanager  (13.10.21 18:06:58) 
Bu planda elinizdekinden de olursunuz gibi.

www.bbc.com

1 Euro'ya satılan evler kasabalarda yer alıyor ve o paraya satılma sebebi iş imkânı olmaması nedeniyle kasabanın boşalması. Yani siz büyük ihtimalle iş imkânı olmayan bir yere gideceksiniz. Türkiye'deki gibi adım başı market, eczane olmamasını saymıyorum bile. Şehirden köye göç olur bu.
  • dissendium  (13.10.21 18:07:24 ~ 18:09:05) 
bu şartlar altındayken niye italyayı seçiyorsunuz ki ben ona anlam veremedim.


  • rose parks  (13.10.21 20:42:48) 
10 yıllık çalışan iki kişinin birikimi nasıl 10 bin eur olabilir, çok az.hatta çok çok az.
Çocuk büyük problem olmayacaksa gidin. İtalyanca kolay dil, kültür güzel. Ancak işsizlik yüksek.
Eğer çiftlerden biri işini garantilerse direkt gidin, düşünmeyin.
1 eur ev olayı yalan, yukarıda açıklamışlar.
  • rewlack  (13.10.21 21:26:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.