[]

SSL sorunu (Deliricem)

Selamlar, tradingview.com'a sürekli giriyordum ancak dün itibarıyla durduk yere hata vermeye başladı:

>>
www.tradingview.com bağlantısı sırasında bir hata oluştu. SSL izin verilen uzunluğu aşan bir kayıt aldı.

Hata kodu: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG
<<

Sorunu yazıp araştırdığımda çıkan ve deneyip sonuç alamadığım çözüm önerileri;

- Çerezleri geçmişi vs temizlemek
- Sistem tarih ve saatini güncellemek
- Firefox config listesinden TLS versiyonlarını değiştirmek
- Güvenli modda başlatmak
- Combofix

Epey uğraştım ama yapamadım. Hem Firefox hem Chrome aynı sıkıntıyı çıkarıyor. Tradingview'dan kaynaklandığını sanmıyorum yani 24 saatten uzun süredir böyle. Aklına bir çözüm gelen var mı acaba?

 
(Emin değilim) kullandığınız tarayıcıyı farklı bir işletim sistemi modunda çalıştırın isterseniz.


  • Erva  (13.10.21 14:30:14) 
Malwarebytes ile taratmayı dener misiniz bir de? 7 günlük deneme sürümü ücretsiz.


  • himmet dayi  (13.10.21 15:12:20) 
Bireysel bilgisayar mı şirket mi? Farklı servis sağlayıcıdan durum nedir? Örnek hotspot yaptığınızda durum değişiyor mu?


  • ned flanders  (13.10.21 15:24:04) 
@Erva Bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilemedim :/

@himmet dayi antivirüs taraması yaptım ama zaten diğer hiçbir sitede sorun yok. tradingview ile ilgili bir tuhaflık var ve istisna oluşturamıyorum.

@ned flanders şirket ama ben internet ayarlarından home network haline de getirdim, yetmedi cep telefonumun internetini paylaşıp o şekilde de denedim. hep aynı sonuç zaten tek bir sitede yapıyor sıkıntıyı. ben bunu by-pass edecek bir yol arıyorum.
  • karaage  (13.10.21 16:49:33) 
Bence sizin şirket araya girip ssl decryption yapıyor olabilir. Sayfanın ssl sertifikasında ne gördüğünüzü paylaşabilir misiniz?


  • ned flanders  (13.10.21 17:22:05) 
@sevilen progressive türkücü tabii, otomatikti zaten de işte onu kontrol ettim ilk etapta, evet otomatikmiş.

@ned flanders yok yahu dümdüz bağlanıyoruz kurumsal şirket değil öyle decrypt falan alakası yok. Ha ama şöyle bir şey old. Ayrıca zaten tradingview açılmadığı için sertifikayı da göstermiyor. Adres çubuğunn solunda bir "badge" var ona tıklayınca iğer sitelerde görüyorum sertifikasını ama şu an trdingview için o kısımda "Güvenli değil" diye bir uyarı var ve tıklayınca bir şey göstermiyor.

Bu arada dün şöyle bir şey olmuş; bizim firmaya ait 5-6 tane telefon numarası var. patron onlardan bazılarını kullanılmıyor diye iptal ettirmiş. iptal edilen no'lardan biri de internetin tanımlandığı hat. elemanlar gelmiş farklı bir hatta tanımlamışlar interneti. zamanlar örtüşüyor yani bu değişiklikten sonra tradingview saçmalamaya başlamış olabilir. makul geliyor mu kulağa?
  • karaage  (13.10.21 18:23:42) 
Son söylediğin kulağa mantıklı gelmiyor. Farklı bilgisayarla bakmak en iyisi sanırım.


  • ned flanders  (13.10.21 19:03:06) 
Malwarebytes antivirüs taraması yapmaz. Malware taraması yapar (birçok antivirus yazılımının yapmadığı bir iş). Siz bir deneyin. Bende de benzer bir sorunu çözdü bu yazılım.


  • himmet dayi  (13.10.21 19:07:57 ~ 19:08:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.